26 листопада – День пам’яті жертв голодоморів

Шановні жителі міста ЛебединаДорогі земляки!

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять мільйонів наших співвітчизників, які загинули в Україні від найжахливішого в історії людства злочину – Голодомору, що назавжди змінив хід історії українського народу, ставши одним з найважчих випробувань, які випали на його долю.

Надто високу ціну заплатив наш народ за прагнення бути господарем на власній землі. Ще й нині спогади про страшний голод в Україні є незагоєною раною, невичерпним болем, непрощенним злочином. І наш святий обов’язок – закарбувати в серцях пам’ять про невинно заморених голодом українців.

Голодомор сьогодні – не історична давнина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам’ять його очевидців і сучасне покоління. За 500 днів, коли в Україні панував Голод, загинули мільйони безневинних людей, серед них, і тисячі лебединців. Так 25 тис. осіб вмирали щодня, понад 1000 осіб щогодини, або ж – 17 осіб щохвилини.

Не зважаючи на те, що з того часу минуло 83 роки, ми повинні і далі утверджувати суспільну пам’ять про жертв Голодоморуі при цьому йти вперед, жити повноцінним життям великої сучасної європейської держави, діяти та прагнути до справжнього порозуміння.

Я звертаюся до всіх вас, шановні земляки! Не будьте байдужими до минулого, не залишайтесь осторонь сьогодення і майбуття нашого народу! Лише разом ми можемо зберегти мир та суспільну злагоду в незалежній Україні!

Нехай у цей скорботний день вогники свічок, які спалахнули по всій країні, об’єднають нас у любові до рідної землі, очистять наші душі, зроблять добрішими і мудрішими.

Світла пам’ять тим, хто став безвинною жертвою Голодомору!

З повагою, міський голова О.М. Бакликов

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *