Дзвони 33-го

Голодомор… Це страшне слово повертає нас у ті далекі і такі страшні 1932 – 1933 роки. Весь український народ у глибокій скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його невинних жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

Головне у діяльності бібліотечних закладів міста по відзначенню чергової річниці Голодомору і вшануванню пам’яті його жертв – донести правду молоді про цю трагедію. До цієї дати працівники бібліотек організували і провели цикл заходів. 

Так, 22 листопада в Кобижчанському клубі працівники бібліотеки №1 разом з військово-патріотичним клубом «Пам’ять» (керівник Шиян О.М.) для старшокласників ЗОШ №3 провели годину – реквієм «Голодомор: Україна пам’ятає, світ визнає». Ведучі заходу ознайомили присутніх із трагічними сторінками тих страшних подій української історії. Присутнім було запропоновано переглянути документальний фільм, в  якому представлені архівні документи Голодомору, ілюстровані матеріали та спогади очевидців тієї страшної трагедії.

На захід були запрошені почесні гості: письменник, краєзнавець, автор книги про Голодомор «Під чорним тавром» – Борис Іванович Ткаченко та історик – Володимир Іванович Кравченко. Вони схвильовано та проникливо розповіли учням про документальні факти голоду на Лебединщині, і про те, чому ми завжди повинні пам’ятати те лихоліття голодомору  в Україні . Наприкінці заходу пам’ять про загиблих від голоду було вшановано хвилиною мовчання.

5469

В читальному залі бібліотеки №1 до річниці Голодомору було оформлено тематичний перегляд літератури «Голгофа голодної смерті». З юними користувачами бібліотеки був проведений огляд літератури «Сльози 33-го…», під час якого бібліотекар ознайомила присутніх з книжковими виданнями, в яких міститься інформація про страшні роки голодоморів в Україні.

До Дня пам’яті жертв Голодомору бібліотекою №2 було проведено цикл заходів «Невиплакані сльози України»: оформлено книжкову виставку, проведено бесіди та бібліографічні огляди літератури.

5471

З метою висвітлення теми Голодомору 1932-1933 рр. в бібліотеці №3 для юних користувачів було проведено годину скорботи «Замучені голодом» і огляд тематичної літератури, представленої на книжковій виставці «Трагедія століття».

Інформація бібліотечних закладів

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *