В Лебедині відзначили День Гідності та Свободи

21 листопада в Україні відзначають третю річницю початку Революції Гідності – День Гідності та Свободи. Цього дня віддають шану патріотизму й мужності громадян, які у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Урочистостями біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та Героям АТО, розташованого на вулиці Героїв Майдану, в Лебедині відзначили День Гідності та Свободи. Аби нагадати ідеї, заради яких українці вийшли на Майдан та вклонитися пам’яті тих, хто поклав за це своє життя, 21 листопада 2016 року, там зібралися представники місцевого самоврядування, волонтери, молодь міста та небайдужі лебединці.

Зі словом до присутніх звернувся міський голова Олександр Бакликов, який наголосив, що саме тоді, у дні Революції українці почали свій шлях від страху до Гідності. «Попереду ще немалий шлях. Тому не опускаймо рук, не впускаймо ненависті у свої серця. А головне – пам’ятаймо, чого очікують від нас ті, які віддали свої життя, щоб ми могли іти цим шляхом і ніколи не сумніватися у своїй меті», – підкреслив очільник міста.

5397

5400

Віддати шану мужності і патріотизму українців, закликали присутніх історик і краєзнавець Володимир Кравченко та заступник військового комісара Лебединського ОМВК Андрій Кіріченко. Звертаючись до молоді, вони наголосили на їхній ролі у розбудові нової України. Адже саме молодь першою вийшла на Майдан. Ці люди вийшли за своєю мрією – жити в оновленій Україні, жити в сильній європейській країні.

5401

5405 5406

5408

Під час урочистого мітингу звучали вірші та пісні про Україну у виконанні місцевих артистів та аматорів сцени. Пам’ять про загиблих героїв присутні вшанували хвилиною мовчання та квітами.

 [layerslider id=”182″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *