Здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам

Кабінетом Міністрів України 08 червня 2016 року прийнято Постанову № 365 «Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам», якою удосконалено систему призначення (відновлення) та здійснення контролю за соціальними виплатами внутрішньо переміщеним особам.

Ухваленою постановою передбачено здійснення управліннями соціального захисту населення перевірки наведених у довідці про взяття на обліку відомостей про фактичне місце проживання внутрішньо переміщеної особи та складання акта обстеження матеріально-побутових умов сім’ї.

04.07.16 р. при виконавчому комітеті Лебединської міської ради утворена Комісія з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, метою якої є прийняття рішень про призначення (відновлення) виплати внутрішньо переміщеним особам усіх видів соціальних допомог, компенсацій, субсидій, пільг та інших виплат. Також утворена робоча група з представників МВС, ДМС, УПСЗН з метою перевірки фактичного місця проживання внутрішньо переміщених осіб.

За цей час соціальним інспектором управління праці та соціального захисту населення проведено 255 перевірок фактичного місця проживання внутрішньо переміщених осіб. Проведено п’ять засідань комісії де прийняті рішення про припинення соціальних виплат 127 особам у яких не підтверджене місце фактичного проживання, 128 особам соціальні виплати продовжуються за місцем фактичного проживання.

Соціальні виплати  внутрішньо переміщеним особам припиняються у разі встановлення факту відсутності внутрішньо переміщеної особи за фактичним місцем проживання згідно з актом обстеження матеріально-побутових умов сім’ї, отримання інформації від Держприкордонслужби, МВС, СБУ, Мінфіну, Національної поліції, ДМС, Держфінінспекції та інших органів виконавчої влади, скасування довідки ВПО з підстав, визначених ст. 12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб».

Поновлення соціальних виплат, припинених у зв’язку з встановленням факту відсутності ВПО за фактичним місцем проживання здійснюється за рішенням комісії на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов сім’ї, де підтверджене місце фактичного проживання ВПО.

Таким чином Управлінням праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради забезпечено дієвий контроль в системі здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам.

Управління праці та соціального захисту населення

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *