Засідання виконкому: обговорили підсумки роботи та намітили перспективу

26 жовтня у Лебединській міській раді відбулося засідання виконавчого комітету.  У порядку денному значились  понад 20 питань, головне із яких стосувалося підсумків соціально-економічного розвитку міста за 9 місяців 2016 року.

Працювати у 2016 році було не легко, проте цікаво, – говорить міський голова Олександр Бакликов. Звичайно, економічна ситуація в Україні позначилася на роботі усіх галузей і, відповідно, на добробуті громадян, але при цьому, наше місто знаходило можливості для вирішення великої кількості проблем, в тому числі й ремонту доріг, будівництва ІІ-ї черги каналізації по вулиці Сумській, благоустрою, енергозбереження, тощо.

Зокрема, відзначено, що в місті виконано план надходжень до міського бюджету. Так, за січень-вересень до міського бюджету, враховуючи міжбюджетні трансферти, надійшло 147 млн. 135,2 тис.грн. У порівнянні з минулим роком надходження зросли на 63 млн. 900,3 тис. грн., або на 76,8%.

Виконання бюджету дозволило забезпечити у повному обсязі фінансування основних міських програм, в першу чергу в сфері соціального захисту і соціального забезпечення. В місті вчасно забезпечено виплату державних соціальних допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та особам, які не мають права на пенсію на суму 30 млн. 627 тис. грн. Профінансовані виплати іншим пільговим категоріям, а також більше 37 млн. 931,7 тис. грн. субсидій, якими скористалися 8033 уповноважених представників сімей. Ще 3541 особа скористалася пільгами на оплату житлово-комунальних послуг, на суму 7 млн. 422,7 тис. грн.

Також в місті не допущено заборгованості із заробітної плати в бюджетній сфері, вчасно виплачувалися пенсії та стипендії, інші соціальні виплати.

Інші аспекти виконання програми соціально-економічного розвитку були відображені у звіті першого заступника міського голови Ольги Зікєєвої. Зокрема, там йшлося, що на виконання програми було спрямовано зусилля всіх підрозділів міської влади. Значна увага приділялася питанням соціального захисту населення, велася робота з покращення інвестиційного клімату, забезпечення роботи підприємств, закладів освіти та культури, подальшого розвитку фізичної культури і спорту, безперебійно функціонували об’єкти житлово-комунального господарства та ін.

В місті вдалося втримати обсяги виробництва промислової продукції. Так, загальний обсяг виробленої промислової продукції за січень-вересень 2016 року продемонстрував символічне зростання 1%, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, і склав 73 млн. 876,4 тис. грн.

Збільшенню виробництва та реалізації промислової продукції сприяв приріст показника у ТОВ «Укртранспневматика» на 16 млн. 809,7 тис. грн (або 194,6% до минулорічного показника). Збільшили обсяг виробництва також ТОВ «Лебединський нафтомаслозавод» на 1 млн. 406,3 тис. грн. (або 40,9%), ПАТ «Лебединський ЗПК» на 1 млн. 286,9 тис. грн. (або 15,3%), ТОВ «Леол ЛП» на 426,5 тис. грн. (або 20,3%). При цьому, скорочення виробництва продемонстрували інші промислові підприємства.

На цьому фоні, середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника по місту зросла на 720 грн. або 30% і склала 3118,75 грн. При цьому, достатньо суттєвим залишається рівень безробіття, при досить незначному числі вакансій. Так, на вересень 2016 року працевлаштовано близько 500 безробітних, 115 осіб були задіяні на громадських роботах, 153 осіб пройшли перепідготовку.

Велика увага, протягом січня-вересня, приділялася проблемам розвитку та модернізації інженерної інфраструктури та питанням благоустрою. Так, з міського бюджету у січні-вересні ці роботи профінансовані в обсязі 4 млн. 548 тис. грн. Зокрема, на утримання вулично-дорожньої мережі спрямовано 980,7 тис. грн., утримання зелених насаджень – 442,3 тис. грн., вуличне освітлення – 424,8 тис. грн., благоустрій кладовищ – 215,6 тис. грн., тощо.

З квітня по вересень 2016 року підрядними організаціями виконано робіт по поточному ремонту доріг за кошти міського бюджету на загальну суму 1 млн. 606,7 тис. грн. Загальна площа виконаних робіт складає 7468,3 кв. м. Підрядною організацією ПАТ «УМБ №23» виконані роботи з поточного ремонту доріг по 9 вулицях міста. Загальна площа ремонту становить 7136,8 кв. м на загальну суму 1 млн. 493,6 тис.грн. Підрядною організацією Філія «Дорбудсервіс» ДП «Сумський облавтодор» виконані роботи з поточного ремонту доріг по 3 вулицях міста. Загальна площа ремонту становить 331,5 кв. м на загальну суму 113,1 тис.грн.

Слід відзначити, що з 03 червня 2016 року всі закупівлі по поточному та капітальному ремонту доріг проходили через електронну систему закупівель «Прозорро». Завдяки використанню даної системи економія бюджетних коштів склала 467,15 тис. грн.

Комунальним підприємством «Водоканал» проведено ліквідацію 50 поривів, змонтовано 2 нових глибинних насоси на головному водозаборі (свердловини №№ 1 та 5).

Комунальним підприємством «Лебединтеплоенерго», в рамках виконання заходів з підготовки до опалювального періоду придбано 5 нових твердопаливних котлів  на альтернативних джерелах палива, загальною потужністю 2,6 мВт, вартістю  1 млн. 406,3 тис. грн., які встановлені на котельнях по вул.: Сумська, Г.Майдану, туп. Олешнянський. Проведено заміну теплоізоляції повітряних тепломереж в 2-х трубному вимірі діаметром 100 мм довжиною 75 м. по котельні Руднєва;  70 м. по котельні Першогвардійська та 30 м. на туп. Олешнянський. За кошти підприємства по котельні Руднєва, 22  встановлений також водогрійний котел «Мотор Січ 98» вартістю 110 тис. грн.

Серед пріоритетів для міста, на яких зупинилася перший заступник міського голови Ольга Зікєєва, головним є підготовка інвестиційних проектів для залучення додаткових коштів, що можуть бути реалізовані за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. На даний момент активна робота проводиться по реалізації проекту «Будівництво глибоководної свердловини на провулку Верстатників» та «Капітальний ремонт та утеплення фасаду, заміна вікон ДНЗ «Ромашка».

Також міськвиконкомом ініційовані роботи по заміні ламп розжарювання у навчальних закладах та на вулицях міста – на енергоефективні. На ці заходи із бюджета вже виділено 398 тис. грн.

Також покращення соціально-економічної ситуації, на думку членів виконкому, вимагає від міської влади відпрацювання гнучких та ефективних механізмів впливу на процеси в економіці та соціальній сфері. Зокрема, зважаючи на  фінансові можливості міського бюджету необхідно проводити роботу щодо поетапної заміни мережі міського водогону.

Виконавчий комітет також розглянув інформацію про роботу зі зверненнями громадян за 9 місяців 2016 року та прийняв рішення ще з 20 питань порядку денного.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *