До визволення України від німецько-фашистських загарбників

В останні дні жовтня 1944 року міста і села України були остаточно звільнені від німецько-фашистських загарбників. Пам’ять про тих, хто не шкодував себе, рятував рідну землю і приніс перемогу над окупантами, живе і нині.

Однією із жахливих сторінок ХХ століття є Друга світова війна 1939-1945 рр., яка торкнулася і нашої країни. Саме під час цієї війни розпочалось довге і криваве протистояння наших співвітчизників за визволення держави. Тяжкий шлях визволення України тривав з 1942 по 1944 рр. Попри гіркоту поразок ми вирвали перемогу у ворога, звільнивши нашу державу.

Саме річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників була присвячена зустріч десятикласників  Лебединської школи І-ІІІ ст.№1 у краєзнавчому музеї.

Почесними гостями заходу були: Волошин Олексій Михайлович – учасник АТО, Спічка Олександр Анатолійович – співзасновник фонду “Волонтери Лебединщини”, настоятель храму – отець Геннадій.

Із захопленням слухали спогади учасника бойових дій Олексія Волошина, який з гіркотою в голосі розповідав про дні перебування на сході України, про тяжкі будні наших захисників, їх віру у світле майбутнє та перемогу.

5191

5192 5190

Не менш цікавою була розповідь Олександра Спічки про вагомий внесок у перемогу волонтерської організації. Олександр Анатолійович відзначив, що наші захисники особливо вдячні дітям за листи, малюнки та листівки, які вони перечитують по кілька разів та зберігають.

Зустріч пройшла у теплій, дружній атмосфері. Працівники музею вкотре підготували та провели для учнів цікавий виховний захід, що мав патріотичне спрямування, сприяв прояву у підростаючого покоління інтересу до минулого своєї Батьківщини, до історичних подій, що знаменують перемогу життя над смертю, розуму над безумством, гуманності над варварством.

Лебединська ЗОШ №1

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *