Виставка робіт студентів педагогічного училища експонується у художньому музеї

25 жовтня 2016 року в Лебединському художньому музеї ім. Б.К. Руднєва відкрилася виставка робіт студентів художнього відділення Лебединського педагогічного училища ім. А.С. Макаренка «Від академізму до творчості».

Талановиті художники-початківці педагогічного училища, роблячи свої перші кроки в мистецтві, вирішили на виставці представити свої художні роботи з академічного малюнку та живопису. Це не перша виставка студентів в стінах художнього музею, але безсумнівно – найяскравіша, переконана куратор виставки Світлана Кульомза.

Голова предметної комісії викладачів образотворчого мистецтва та трудового навчання училища Валентина Костенко відзначила, що виставка дипломних робіт студентів, яка є своєрідним підсумком їх навчання та демонстрацією набутої майстерності проходить вже традиційно. Але цього року на виставці представлені також навчальні семестрові роботи студентів відділення, що є тими кроками, які роблять студенти на шляху до своєї майстерності.

5168

5170 5171

5172

«Щоденні заняття в майстернях сприяють розвитку художнього бачення  й набуття практичних умінь та навичок у студентів», – переконана викладач живопису Галина Федірко. «Навчальні програми  з малюнку й живопису спрямовані на теоретичне вивчення та практичне опанування таких розділів, як «Натюрморт», «Портрет», «Фігура людини», що впливають на формування естетичного смаку та результати процесу навчальної художньо-творчої діяльності. У процесі навчання накопичуються не лише знання та навички з образотворчого мистецтва, а ще й справжні нагромадження навчальних робіт, які мало хто бачить», – говорить викладач.

Цю несправедливість студенти-художники й вирішили виправити, показавши свої роботи глядачу.

У виставковому залі представлено близько 50-ти робіт, що відносяться до різних видів образотворчого мистецтва  та виконані  в різних техніках. Про деякі із них розповіли самі автори робіт – студенти педагогічного училища Софія Сизова (група 112), Віта Литвиненко (група 133) та Людмила Фатющенко (група 143).

5177

5174 5176

5178

Привітав студентів із відкриттям виставки в художньому музеї міський голова Олександр Бакликов. Олександр Миколайович відзначив яскраву палітру, техніку і символічну образність виставлених в експозиції робіт, та побажав студентам натхнення на шляху розвитку свого таланту.

Ця виставка – черговий крок в напрямку співпраці художнього музею та Лебединського педагогічного училища ім. А.С. Макаренка, говорить в.о. директора музею Алла Подвезько. «Вона не лише дає можливість молодим художникам заявити про себе, а й допомагає юним відвідувачам музею, що цікавляться творчістю та стоять перед вибором життєвого шляху, визначитися  з майбутньою професією та подивитися на процес становлення художника».

5181

5182

Презентація експозиції завершилася музичною програмою учнів Лебединської школи мистецтв ім. Б.Р. Гмирі.

[layerslider id=”175″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *