14 жовтня – День захисника України

Шановна громада, дорогі лебединці!

З великою шаною та повагою вітаю вас з Днем захисника України. Це, дійсно, особливий день для мільйонів українців.

За останні два роки День захисника України став поштовхом, аби відійти від формалізму у сприйнятті ваги державних свят. Відтепер ми відзначаємо День захисника України у широкому розумінні, позаяк славний шлях української звитяги, шлях до волі і незалежності стелиться ще з сивої давнини та доби козацтва. Можемо з упевненістю стверджувати, що це свято нероздільно пов’язане з розвитком війська, національно­визвольним рухом минулого століття та боротьбою українського народу за суверенітет і територіальну цілісність у незалежній Україні.

14 жовтня об’єднує різні покоління, кожне з яких має своїх українських героїв. Володимир Великий, Іван Мазепа, Богдан Хмельницький, Михайло Грушевський та багато інших. Вони – легендарні постаті, потужні історичні фігури, без котрих України годі й уявляти. Проте сьогодні, не забуваючи історії та аналізуючи досвід попередніх поколінь українців, потрібно акцентувати на сучасниках, які відроджують духовні основи української нації, стоять на захисті доброго імені України, її традицій та культури, боронять кордони нашої держави на сході України.

Усі, кого пам’ятає українська земля у жертовній любові до неї, у боротьбі за свободу, своїми подвигами показують приклад високого патріотизму та нескореності людського духу. І правда про їхню звитягу закарбована золотими літерами в українській військовій історії. Тепер її не зітруть і не перепишуть. Цього вже ніколи не дозволять самі українців. Лебединські вояки, будучи нащадками сотень поколінь захисників України, також боронять східні рубежі держави. Сьогодні вже 192 лебединців – є учасниками антитерористичної операції.

У важких виснажливих боях, де участь брали й лебединські вояки, народилося нове українське військо. Воно сильне не лише зброєю та хистом, але й потужним патріотичним духом. Словосполучення “захисник України” перестало бути абстрактним висловом. Воно наповнилося конкретним змістом.

В усі часи заступником українського війська була Божа Матір. І сьогодні в день Покрови сердечно вітаю усіх українців зі святом. Нехай Божа Матір буде прихильною до кожної лебединської родини, до нашої рідної землі. Слова щирих вітань висловлюю нашим захисникам – учасникам війни на Сході. Вітаю нащадків козацьких традицій нашого міста з Днем Українського козацтва. Бажаю всім міцного здоров’я, добра, миру, щастя та подальших успіхів у служінні Україні! Із Днем захисника України! Зі святом!

Слава великому українському народові!
Слава його захисникам!
Слава незалежній та нескореній Україні!

З повагою, міський голова О.М. Бакликов

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *