Важливі питання розглянули на сесії міськради

30 вересня 2016 року пленарне засідання чергової 13-ї сесії Лебединської міської ради розпочалося із хвилини мовчання за жертвами Бабиного Яру, 75-річницю якого відзначили в Україні цими днями.

На порядку денному сесії – велика кількість важливих для міста питань, першим із яких депутати розглянули звіт заступника міського голови Олени Кірєєвої «Про хід виконання Програми мобілізаційної підготовки місцевого значення та забезпечення заходів, пов’язаних із виконанням військового обов’язку, призовом громадян України на строкову війскову службу до лав Збройних Сил України та інших військових формувань». Програма прийнята у 2015 році та розрахована на 3 роки.

Програмою передбачено фінансування заходів пов’язаних з мобілізаційною підготовкою, цивільним захистом населення, а також забезпечення транспортних витрат та доставки призовників до військових частин, тощо.

У звіті, зокрема, йшлося, що план призову на строкову службу, навесні 2015 року, виконаний на 66% (план – 15, призвано – 10), восени план призову виконаний на 92% (план – 12, призвано – 11). На фінансування мобілізаційних заходів було використано 10 тис. грн., за рахунок яких до місць служби були доставлені призовники п’ятої та шостої хвиль мобілізації (оренда транспортних засобів, а також придбання палива: бензин А95 – 155 л, ДП – 230 л, газ – 140л).

У 2016 році, у зв’язку із відсутністю мобілізації, кошти на забезпечення пальним техніки для доставки призовників не виділялися. Весняний призов до лав ЗСУ та інших війскових формувань місто виконало на 109% (план – 11, фактично призвано -12), осінній призов – триває.

4960

У робочому режимі були розглянуті питання економічного блоку. Зокрема, депутатами прийнято рішення про повторний продаж з аукціону квартири №10 по вул. Сумська, 88 та квартири №3 по вул. Залізнична, 44; доповнено перелік об’єктів територіальної громади, що підлягають відчуженню у 2016 році (4 житлових будинки та квартира); а також внесли зміни до Програми економічного і соціального розвитку міста Лебедина на 2016 рік. Зміни стосувалися виділення коштів на продовження поточного ремонту дороги на вулицях: Сумська, Будильська, Кобижча, Січова, Першогвардійська, Карпова, Гудимівська; 35 тис. грн. на нанесення дорожньої розмітки, 199 тис. грн. на придбання LED-ламп для вуличного освітлення, 199 тис. грн. на придбання LED-ламп для закладів освіти; 5 тис. грн. для фінансування дитячо-юнацької футбольної команди; та 42,7 тис. грн. для створення матеріального резерву для запобігання ліквідації надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

4959

4961 4963

Заступник міського голови Олександр Білокобильський проінформував депутатів про зміни до Програми реформування і розвитку ЖКГ міста Лебедина, Програми забезпечення населення м. Лебедина якісною питною водою на 2006-2020 роки, що стосувалися ремонту доріг та вуличного освітлення.

Депутатами також затверджено зміни до Комплексної програми «Освіта м. Лебедин у 2016-2018 роках» та міської Програми соціального захисту ветеранів війни та праці, інвалідів, малозабезпечених верств населення на 2016 рік, продовжено термін дії рішення щодо призупинення навчально-виховного процесу Лебединської ЗОШ І-ІІ ст. №2 на 2016/2017 навчальний рік.

За поданням міського голови Олександра Бакликова, депутати розглянули питання «Про звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором». Проект рішення був підтриманий усіма присутніми в залі депутатами.

Були розглянуті та прийняті рішення з блоку земельних питань. Зокрема, депутати дали згоду на затвердження технічної документації із землеустрою та встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), тощо. Затверджені й пропозиції міського фінансового управління щодо внесення змін до бюджету м. Лебедина на 2016 рік.

На сесій обговорені й інші питання. Так, заступник міського голови Олександр Білокобильський проінформував депутатський корпус про хід робіт із підключення каскаду будинків на вулиці Сумській до міського каналізаційного колектору. Зокрема, від самого початку, перший етап проекту передбачав підключення 4-х будинків по вул. Сумській, 100, 102, 104 та 106, але під час робіт, проект довелося скоригувати, щоб включити в нього й будинок № 77 по вулиці Сумській, що не потрапив до плану. 21 вересня 2016 року управлінням ЖКГ отримано експертний висновок щодо коригування проекту, і як розраховують в управлінні ЖКГ, найближчим часом всі роботи по першому етапу будуть завершені. На черзі лише підключення електроенергії до насосного обладнання, після чого колектор запрацює.

Стосовно інших питань життєдіяльності міста та вирішення ряду нагальних проблем, ситуацію в місті прокоментував міський голова Олександр Бакликов, відзначивши при цьому, що тільки тісна співпраця міської влади, депутатського корпусу, керівників підприємств, установ і організацій, підприємців та громадськості сприятиме виконанню завдань економічного та соціального розвитку Лебедина для добра громади міста і кожного мешканця міста.

Після розгляду всіх питань порядку денного сесія була оголошена закритою.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *