Хто має право на пільговий проїзд

У зв’язку із припиненням в 2016 році фінансування з Державного бюджету пільгового проїзду, рішенням сесії Сумської обласної ради від 02.06.2016 затверджено Обласну програму здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на 2016-2017 роки.

Відповідно до Програми компенсація проїзду пільгових категорій громадян здійснюється за двома напрямками:

  1. Компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на міжміських автобусних маршрутах загального користування у внутрішньообласному сполученні. Відповідно до Порядку правом пільгового проїзду можуть скористатися: інваліди війни та учасники бойових дій (крім тих, які отримали статус за участь в АТО), батьки загиблого військовослужбовця, інваліди військової служби, діти з багатодітних сімей, інваліди І та ІІ груп, діти-інваліди та особа, яка супроводжує інваліда І групи.

Порядком передбачається проведення компенсаційних виплат за тих громадян, які мають право на пільговий проїзд, та місце проживання яких зареєстровано на території місцевих рад Сумської області, що фактично виділили та перерахували кошти до обласного бюджету. Для реалізації заходів Обласної програми сесією Лебединської міської ради, яка відбулася 30.08.2016 року, було прийнято рішення  про перерахування коштів міського бюджету обласному бюджету в сумі 60 тис. 700 гривень. 15 вересня 2016 року зазначені кошти були перераховані до обласного бюджету.

Про можливість скористатися правом пільгового проїзду в автомобільному транспорті вищезазначені категорії громадян можуть дізнатися у касі автовокзалу.

  1. Компенсаційні виплати за пільговий проїзд інвалідів війни, учасників бойових дій з числа учасників антитерористичної операції, добровольців, членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, осіб, що супроводжують інваліда війни І групи з числа учасників антитерористичної операції за проїзд автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування в Сумській області.

Порядком передбачається проведення компенсаційних виплат за тих учасників антитерористичної операції, місце проживання яких зареєстровано на території Сумської області.

Пільгові квитки на автобусний рейс продаються через мережу автобусних станцій ТОВ «Сумиоблавтотранс» та водіями автобусів при здійсненні посадки пасажира поза межами автобусної станції.

Управління праці та соціального захисту населення

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *