Працювала спостережна комісія

Під головуванням секретаря міської ради Оксани Древаль, 29 вересня 2016 року відбулося засідання спостережної комісії, що діє при виконавчому комітеті міської ради.

Дана комісія виконує покладені на неї обов’язки по обліку осіб, умовно-достроково звільнених від відбування покарання, організації громадського контролю за поведінкою цих осіб та проведення  виховних заходів  за місцем їх роботи і проживання протягом невідбутої частини покарання, надання допомоги соціальної адаптації особи звільненої від відбуття покарань.

Цього разу, серед питань порядку денного, спостережна комісія розглянула інформацію про профілактичну роботу закладів освіти міста щодо попередження правопорушень та злочинності серед неповнолітніх.

Про роботу міського відділу освіти з дітьми в напрямку правової освіти та профілактики правопорушень, розповіла головний спеціаліст відділу Тетяна Гримайло. За її словами, в Лебедині спостерігається позитивна динаміка по зменшенню кількості підлітків, які скоюють злочини та правопорушення.

Причиною цього, на думку відділу освіти, є активна профілактична робота, яка за останні роки значно активізувалась. Так, при підтримці працівників правоохоронних органів, соціальних працівників та батьків, в місті проводяться профілактичні рейди, інспектування сімей і проведення профілактичної роботи з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах та проживають у функціонально-неспроможних (кризових) сім’ях, проведення індивідуально-профілактичних бесід з батьками та вжиття відповідних заходів щодо надання різних видів допомоги сім’ям та безпосередньо дітям.

4920

4919

Як наслідок, за останній рік учнями шкіл не скоєно жодного злочину, а кількість правопорушень значно знизилась. На вересень 2016 року на внутрішньошкільному профілактичному обліку знаходиться 68 дітей (переважно, учні 7-11 класів), які схильні до правопорушень та деструктивної поведінки. З усіма цими дітьми постійно проводиться корекційна робота.

Працівниками освіти також проводилася профілактична та роз’яснювальна робота з батьками, які ухиляються або не належно проводять виховну роботу. За результатами цієї роботи, 13 батьків притягнуто до адміністративної відповідальності.

Спостережною комісією також розглянуті інші питання. Зокрема, про роботу управління праці та соціального захисту населення міськвиконкому по у соціальній адаптації особам звільненим з місць позбавлення волі. Комісією прийняті відповідні рішення.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *