Бібліотеки до 25 річниці незалежності України

Україна живе у серці кожного українця: маленького хлопчика з залитої сонцем пісочниці, романтичної білявки в блакитній сукні, і серйозного дядечка з кейсом у руці. Любити, знати історію та звичаї своєї Батьківщини- святий обов’язок усіх її жителів.

Бібліотеки міста підготували і провели низку заходів присвячених 25-річниці незалежності нашої держави мета яких: виховувати повагу до української культури, почуття гордості за свою Батьківщину, патріо­тизм, людяність, любов і повагу до України.

В бібліотеці №1 до Дня незалежності України для юних користувачів було проведено годину державності «Україно – ненько, солов’їний краю». Діти взяли участь у вікторині, позмагалися у знанні українських пісень та прислів’їв, створювали країну майбутнього. Родзинкою заходу був виступ юної співачки Віки Кабанової, яка привітала присутніх чудовою піснею «Наша родина». До ювілею незалежності України в бібліотечних закладах міста серед юних користувачів був проведений конкурс поетичних творів та малюнків, переможців та учасників якого було нагороджено на заході заохочувальними подарунками. Захід завершився чашкою запашного чаю з солодощами за круглим столом.

В бібліотеці №2 до Дня незалежності для дітей з обласного багатопрофільного дитячого санаторію було проведено годину патріотичного виховання «Зі святом, рідна Україно!». З великою цікавістю присутні переглянули історичну літературу, представлену на книжковій виставці-фактажі «Незалежна і єдина, будь навіки, Україно!», згадали відомі факти з історії нашої держави, взяли участь у бліц-вікторині.

Для дітей села Куданівка в бібліотеці №3 було проведено годину спілкування «Прийди до мене Україно, благослови добром мене». Присутні прослухали короткий огляд з історії країни, взяли участь в історичній вікторині, переглянули тематичну літературу на книжковій виставці «Там бере початок Україна, де росте біля хати калина».

Українські звичаї і традиції, символи нашої держави знати та пам’ятати  потрібно, тому що ми з вами живемо в Україні, нашому рідному краї. А велика, священна і прекрасна любов до Батьківщини жила, живе і житиме в усіх чесних і щирих серцях.

Відділ культури та туризму

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *