Працювала рейдова з благоустрою

З наближенням свята Дня міста, в Лебедині активізовано роботу рейдової бригади з благоустрою. Рейдові перевірки охопили питання дотримання правил благоустрою та забезпечення чистоти і порядку на території Лебединського ринку, а також організованого вивозу сміття та утримування у належному санітарному стані території і споруд сектору приватної забудови в різних частинах міста.

Зокрема, 3 серпня 2016 року фахіці батальйону поліції охорони провели свій черговий рейд. Першочерговим завданнням рейду є  робота з викорінення торгівлі у невстановлених місцях, яка заважає вуличному руху, порушує благоустрій міста та загрожує санітарній безпеці.

За результатами роботи були попереджені продавці, що не дотримуються меж, визначених їм для торгівлі. Це, в першу чергу, продавці баштанних культур, заготівельщики овочів, інші.

Слід сказати, що благоустрій міста залежить не тільки від роботи житлово-комунальних служб, але й від культури та свідомості його мешканців. Так, наприклад,  в поле зору рейдової бригади все частіше потрапляють мешканці міста, які самовільно та свідомо засмічують територію чи складають будівельні матеріали, дрова поруч зі своїми помешканнями.

4606 4605

З такими мешканцями регулярно проводяться роз’яснювальні бесіди про необхідність своєчасно і якісно усувати недоліки в утриманні території, прибирання побутового та будівельного сміття, тощо. В тому числі щодо заборони розпалювати багаття, спалювати сміття, листя, гілки, побутові та промислові відходи виробництва, тощо. У випадках, якщо попередження залишалися громадянами без уваги, на них складалися адміністративні протоколи.

Нагадаємо, згідно зі статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за якою зазвичай складаються протоколи, на порушників чекає штраф від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 340-1360 гривен, для громадян, та від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 850-1700 гривень, для посадових осіб.

4607

Проведення рейдових перевірок приватного сектора, суб’єктів господарювання рейдовою бригадою буде продовжено.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *