Запрошуємо до «Школи майбутнього пенсіонера»

Одним із пріоритетних напрямків роботи Лебединського об’єднаного управління Пенсійного фонду  України є робота з майбутніми пенсіонерами. В управлінні запроваджено послугу завчасної перевірки документів для призначення пенсії, яка з кожним роком набуває все більшої популярності та збільшується кількість осіб передпенсійного віку, які звертаються за перевіркою записів в трудових книжках, вибору оптимального заробітку, визначення права на пенсію. До співпраці залучено як кадрові служби підприємств, так і сільські та селищні ради. Періодично провадяться уроки пенсійної грамотності з різними віковими групам, в тому числі і з особами передпенсійного віку.

            Правова оцінка наданих документів здійснюється як безпосередньо в управлінні Фонду, так і під час виїзних прийомів у складі “мобільних офісів” в сільській місцевості.

            Непоодинокі випадки, що трудові книжки заповнені з численними  порушеннями Інструкції про порядок ведення трудових книжок, мають місце невчасно внесені записи, необумовлені виправлення, закреслювання, відсутні печатки та підписи посадових осіб, записи не містять відповідної інформації для визначення пільгового стажу (для електрозварників, наприклад, про роботу протягом повного робочого дня, віднесення до відповідних Списків виробництв, професій тощо). Для зарахування до страхового (пільгового) стажу цих періодів необхідні уточнюючі довідки. Розшук підприємств, установ, організацій, їх правонаступників, архівів ліквідованих підприємств вимагає певного часу. А якщо людина працювала в інших областях, в країнах, наприклад, СНД, процес одержання  документів, актів перевірок може тривати декілька місяців. Лише за 1  півріччя поточного року з 222 осіб, які в подальшому оформили пенсію, надано допомогу у витребуванні документів  121 чоловіку, або 54%.

            З 2015 року в Лебединському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України реалізовано проект  по набуттю базових пенсійних знань “Школа майбутнього пенсіонера”. Зазначений щомісячний семінар став гідним і зручним помічником для майбутніх пенсіонерів.

            Тож, заздалегідь, до виповнення пенсійного віку, Ви можете звернутись до Лебединського об’єднаного управління Пенсійного фонду України та отримати фахову консультацію, оформити справу «Майбутнього пенсіонера», одержати, в разі необхідності допомогу, та у запропонований Вам час звернутись із відповідної заявою щоб без зволікань її призначити (заява на призначення пенсії за віком приймається не раніше ніж за 1 місяць до часу настання пенсійного віку).

Послуга надається:

  • щодня протягом робочого часу з понеділка по четвер з 8-00 до 17-15 та п’ятниця з 8-00 до 16-00,
  • в приміщенні Лебединського об’єднане управління Пенсійного фонду України працює відділ обслуговування громадян, за адресою вул. Першотравнева, 15.
  • за номером «гарячої» телефонної лінії 2-07-20.

 Ми впевнені, що якщо громадяни будуть заздалегідь замислюватися над пенсійним майбутнім, розуміти і знати основні законодавчі норми, то це неодмінно найкращим чином позначиться на функціонуванні всієї системи пенсійного забезпечення.

 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *