В Лебедині почнуть ремонтувати дахи

В Лебедині провели обстеження ряду будинків та визначили об’єкти для першочергового ремонту покрівель. Найбільш складна ситуація з дахом будинку по вулиці Гастелло, 78, який міський голова Олександр Бакликов разом з представниками будівельної організації оглянули 13 липня ц.р.

У будинку шатрова шиферна покрівля, яка сьогодні протікає у декількох місцях. Крім того, у конструкції частково деформовано фронтон та почали просідати окремі балки. Для попередження просідання всієї покрівлі, кілька років тому була зміцнена конструкція даху підпорками, але проблема з протіканням даху так і залишилася.

Сьогодні це найбільш проблемна покрівля в місті, тож будинок є першим в черзі на ремонт, відзначають у міському управлінні ЖКГ. В скільки обійдуться ремонтні роботи, говорити ще зарано. Проектанти обміряли покрівлю та визначили попередній обсяг робіт. За кілька днів буде вже обраховано вартість.

4498

4500 4502

Фінансувати ремонтні роботи планується за рахунок державної субвенції, яку минулого тижня виділив Кабінет Міністрів України. На ремонт покрівель наше місто отримає 1 мільйон гривень.

[layerslider id=”157″]

Ще одним із проблемних об’єктів є дах Лебединської СШ №7, який з кожним роком протікає все сильніше та сильніше. Попередній висновок експертів – це значні дефекти конструкції. Зокрема, через складну конструкцію покрівлі, ускладнено водовідведення. А отже, сніг, а з ним і вода затримуються на покрівлі. Озвучені також зауваження до самої конструкції даху.

Також ще не відомо яка будівельна організація буде займатися ремонтом. Визначатися підрядник буде через відкриті торги в системі електронних закупівель ProZorro. Управління ЖКГ вже розпочало підготовку необхідної документації для відкриття торгів.

Часу на виконання робіт не так вже і багато, а обсяг робіт дуже значний. Але як відзначив міський голова Олександр Бакликов, головне, щоб роботи були проведені якісно.

4508

4507 4506

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *