Слава козацька не вмре, не поляже!

9 липня в селі Шаповалівка на Конотопщині з нагоди 357-ї річниці перемоги війська під проводом гетьмана України Івана Виговського в Конотопській битві 1659 року відбувся Всеукраїнський фестиваль «Козацький родослав».

В урочистому відкритті фестивалю взяли участь заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Іван Боршош, начальник управління культури і туризму обласної державної адміністрації Олена Мельник, заступник начальника управління соціокультурного розвитку регіонів – начальник відділу регіональної політики Міністерства культури України Оксана Іонова, представники Оргкомітету фестивалю.

У фестивальній програмі свої творчі здобутки представили  кращі народні аматорські колективи області, що стали переможцями ІІ етапу обласного культурно-мистецького фестивалю «Тобі, єдина Україно, натхнення, творчість і любов», присвяченого 25-й річниці незалежності України.

У концертній програмі своє мистецтво дарували глядачам 23 аматорські колективи у жанрі вокально-хорового та інструментального мистецтва з районів і міст області.

Наше рідне місто Лебедин представила делегація, на чолі якої була  начальник відділу культури і туризму Ірина Саєнко.

Свої  творчі здобутки  аматорства гідно продемонстрував  народний   аматорський  вокальний ансамбль «Лебедина пісня» (керівник Микола Романенко). Натхненно і самобутньо   його учасники виконали  пісні «Гей,  соколи»,  «Їхав  козак  з гори  та  в  байрак»,  «Сивий  коню».

4490

Програму фестивалю доповнили імпровізовані козацькі курені та сільські подвір’я з районів області, господарі яких з традиційними гостинністю і шануванням, стравами і напоями, змаганнями і розвагами, народними співаками і музиками зустрічали гостей та учасників Всеукраїнського фестивалю «Козацький родослав».

З  фестивалю  «Лебедина пісня»  повернулась  з нагородою.  Колектив ансамблю  був  відзначений  Дипломом   переможця  ІІ етапу  обласного культурно – мистецького  фестивалю  «Тобі, єдина Україно, натхнення, творчість і любов!»  та  цінним  подарунком.

Відділ культури та туризму

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *