Піснями і танцями лебединці відзначили свято Івана Купала

Свято Івана Купала належить до числа найбільш шанованих та очікуваних літніх свят у році. В наш час традиції його святкування зберігаються і відроджуються, воно і досі полонить нас своєю красою і самобутністю. У ньому бере участь все населення, причому традиція вимагає активного включення кожного в обряди, дійства, також вимагає особливої поведінки, обов’язкового виконання і дотримання ряду правил та звичаїв.

У цьому році, Свято Івана Купала в місті Лебедині, було, як ніколи масовим та яскравим. Ще від самого ранку на Лебединому озері працювали атракціони для дітей, а з 19-ї години – розпочалося театралізоване дійство «Купальські гуляння» та концертна програма.

Для лебединців та численних гостей нашого міста виступали кращі місцеві творчі колективи: народний аматорський ансамбль автентичного  співу «Стріла» (кер. Вікторія Гура), народний аматорський колектив «Лебедина пісня (керівник Микола Романенко), хореографічний колектив «Фреш» (керівник Олена Єршова),  танцювальний колектив «Веселка» (керівник Тетяна Литовченко), ансамбль клоунів Куданівського СБК (Алла Леоненко), хореографічний колектив «Соняшник» (керівник Ірина Усенко), хореографічний колектив «Фантазія» (керівник Маргарита Осіпова), хореографічний дует Дар’я Гарбуз та Микола Уткін, Валерій Костирін, Світлана, Маргарита та Вікторія Попільнух,  Людмила Щербань, Людмила і Володимир Брисенко, Ольга Пащенко, Світлана Набок, Олена Червяк, Еліна Грачова, Юрій Бондар, Вадим Харов, Альона Литвинова та Максим Капран.

4479

4481

Як вважає заступник міського голови Олена Кірєєва, «відзначення дня Івана Купала покликане зберегти та примножити давні традиції українського народу та рідного міста». Цьогоріч свято Івана Купала зібрало значну кількість мешканців та гостей міста.

Кожен, хто долучився до святкування, зміг насолодитись театралізованим дійством «Купальські гуляння», а також взяти участь у численних конкурсах та розвагах. Весь вечір горіло купальське вогнище, а як стемніло, місце святкування освічували спеціальні прожектори. Продовжилася ж концертна програма святковою дискотекою від «Mix клубу», яка захопила не тільки молодь, а й усіх учасників свята.

4482

Міський голова Олександр Бакликов зауважив, що в цьому році це наймасовіший загальноміський захід та подякував відповідальним за чудову організацію яскравого свята у фольклорному стилі. «Лебединці весело та цікаво відзначити цей день. Адже це свято стародавніх традицій та обрядів українського народу, колоритне та яскраве», – зазначив очільник міста.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *