На порядку денному – епізоотична ситуація в місті

Питання про епізоотичну ситуацію на території Лебединської міської ради розглядалися 04 липня 2016 року під час останньої апаратної наради у міського голови Олександра Бакликова.

Учасники наради обговорили практичні аспекти, що стосувалися забезпечення епізоотичного благополуччя в місті, попередження і профілактики захворювання тварин на сказ та африканську чуму свиней (АЧС).

В ході наради в.о. начальника управління Держпродспоживслужби Олександр Хрін відзначив, що епізоотична ситуація в місті Лебедині на протязі 6 місяців 2016 року залишається стабільною та контрольованою завдяки +своєчасному проведенню протиепізоотичних заходів, зокрема, дослідження сільськогосподарських та не продуктивних тварин на виявлення інфекційних, хронічно і гостропротікаючих хвороб, та проведення щеплень з метою попередження захворювання.

На протязі останніх 5 років територія міста благополучна щодо сказу тварин.

Також з метою отримання безпечної продукції на ринку, з початку року обстежено 2 голови ВРХ, 623 голів свиней, 231 голова інших видів тварин, проведено дослідження 2750 проб молока та молочних продуктів, 167 проб яєць, 34 проби риби, 1956 проб овочів і фруктів.

За результатами дослідження було не допущено до продажу 15 кг свинини (через захворювання на ехінококоз), 8 кг субпродуктів яловичини (фасціольоз), 65 кг овочів (по неякісним органолептичним показникам), 21 кг молочної продукції (завищена кислотність).

На нараді наголошено, що в рамках профілактики АЧС, в місті залишається дієвою заборона на продаж живих поросят.

На нараді також було рекомендовано управлінню Держпродспоживслужби в Лебединському районі провести 100% щеплення котів і собак проти сказу, птиці проти хвороби Ньюкасла, ВРХ, коней проти сибірської виразки та виконувати повний обсяг всіх протиепізоотичних заходів.

 Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *