Прокуратура звітувала на сесії міської ради

30 червня 2016 року на сесії міської ради перший заступник керівника Роменської місцевої прокуратури Анатолій Гриценко поінформував депутатів про стан законності та правопорядку на території Лебединської міської ради. Він також відповів на численні запитання, які стосувалися розкриття злочинів в місті, стрілянини поблизу «Mix клубу», інших резонансних подій. Доповідач запевнив, що прокуратура працює максимально оперативно.

Зокрема, Анатолій Гриценко відзначив, що за 5 місяців 2016 року по м. Лебедину до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про 204 кримінальні правопорушення. За результатами досудового розслідування 59 проваджень закриті за реабілітуючими підставами, всього обліковано 145 кримінальних правопорушень.

Загалом рівень злочинності по місту зріс на 11,5%, зокрема, з 1 до 3 збільшилося особливо тяжких злочинів, на 16,7% зросли тяжкі злочини, на 31% зросла кількість злочинів середньої тяжкості.

В 2016 році зареєстровано 1 умисне вбивство та 1 замах на вбивство, обвинувальний акт за якими – направлений до суду. З 67 до 80 зріс рівень злочинів проти власності, питома вага яких складає 55,2%, з яких крадіжки складають 63 злочини і зросли на 14,5%.

Неповнолітніми вчинено 9 злочинів, проти 1 в минулому році; з 30 до 52 збільшилася кількість злочинів, вчинених особами, які раніше вчиняли злочини; з 6 до 14 збільшилася кількість злочинів вчинених групою осіб.

Прокурором наголошено, що у провадженні слідчих перебувало 344 провадження про кримінальні правопорушення, вчинені на території міста. При здійсненні прокурорами нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні, виявлений та поставлений на облік 1 раніше не зареєстрований злочин, надано 53 письмових вказівки слідчим у кримінальних провадженнях.

Протягом 5 місяців  2016 року Лебединським відділом з винесенням вироку розглянуто 56 проваджень стосовно 62 осіб, судом затверджено 10 угод про примирення та 5 угод про визнання винуватості, за спрощеною процедурою розглянуто 22 провадження. Виправдувальні вироки не виносилися.

4441

4443

Лебединським відділом Роменської місцевої прокуратури протягом 5 місяців 2016 року пред’явлено до суду позовів на суму 1,3 млн. грн., які задоволені на 1,2 млн. грн., інші перебувають у провадженні.

Також Лебединським відділом Роменської місцевої прокуратури заявлено 6 позовів в інтересах держави про відшкодування витрат понесених закладом охорони здоров’я на стаціонарне лікування потерпілих від злочинів на суму 16 тис. грн.

Прийнявши інформацію Прокуратури до відома, депутати міської ради порушили перед першим заступником керівника Роменської місцевої прокуратури питання щодо взаємодії правоохоронних органів та органів влади, контролю щодо законності, профілактики та протидії, кримінальних правопорушень та корупції, виявлення, розкриття та розслідування кримінальних правопорушень на території м. Лебедина.

Перейшовши до розгляду інших питань порядку денного, депутати розглянули блок економічних питань. Зокрема, було прийнято рішення про списання з балансів комунальних підприємств багатоквартирних будинків; затверджено реєстрацію договору купівлі-продажу житлового будинку по провулку Шкільний та знято його з обліку; прийнято рішення про повторний продаж з аукціону будинку за адресою: вул. Кобижча, 195; а також внесено зміни у план діяльності міської ради з підготовки проектів регуляторних актів.

Заступник міського голови Олександр Білокобильський проінформував депутатів про виконання Міської програми фінансової підтримки асоціації власників житлових будинків на 2015 рік.

4448

Розглянувши подання  Територіального управління державної судової адміністрації в Сумській області, депутати затвердили список присяжних Лебединського районного суду у складі 10 осіб.

Сесією затверджено проект детального плану території кварталу індивідуальної забудови, обмеженого вулицями Безимівка і Зуєва в місті Лебедині, а також розглянуто низку земельних питань. Стосувалися вони уточнення меж та відведення земельних ділянок, розробки і затвердження технічної документації, погодження проектів землеустрою тощо.

Серед інших питань порядку денного, депутати внесли зміни і доповнення до кількох міських програм. Зокрема, Програми економічного і соціального розвитку міста Лебедина на 2016 рік, Міської комплексної програми «Освіта м. Лебедина на 2016-2018 роки», Міської програми соціального захисту ветеранів війни та праці, інвалідів, малозабезпечених верств населення на 2016 рік.

4446 4447

Затверджені пропозиції міського фінансового управління щодо внесення змін до бюджету м. Лебедина на 2016 рік, внесено зміни до рішення «Про встановлення місцевих податків і зборів». Відповідно до 93 статті Бюджетного Кодексу України, Лебединська міська рада прийняла рішення про передачу 100% обсягу медичної субвенції, обрахованої згідно зі статтею 104 Бюджетного Кодексу України на 2017 рік – Лебединській районній лікарні.

Міський голова Олександр Бакликов зачитав депутатам інформацію головного лікаря Лебединської ЦРЛ Владислава Шепеля на запит депутатів фракцій «Радикальна партія О.Ляшка», БПП «Солідарність» про надання інформації щодо діяльності КУ «Лебединська центральна районна лікарня».

Після розгляду всіх питань порядку денного сесія була оголошена закритою.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *