На порядку денному – питання запобігання дитячій бездоглядності

Питання про вжиті заходи щодо запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності в місті Лебедині розглядалися 21 червня ц.р. під час останньої апаратної наради у міського голови Олександра Бакликова.

За інформацією начальника служби у справах дітей Світлани Древаль, на 01 червня 2016 року на обліку служби перебуває 13 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. З них: 2 через залишення місця проживання та непорозуміння з батьками, 3 дітей перебувають на обліку Кримінально-виконавчої інспекції, 2 дітей вимушених переселенців, 1 дитина, що постраждала від насильства, 5 дітей, які проживають в сім’ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків.

З такими дітьми та їхніми батьками працівниками служби проводиться постійна профілактична робота, вивчаються їхні житлово-побутові умови. Сім’ям надаються необхідні консультації, допомога, а в разі потреби – соціальний супровід.

На первинному обліку служби знаходиться  також 47 дітей, в тому числі: 11 дітей-сиріт та 36 дітей позбавлених батьківськьго піклування. Із них: 23 дітей проживають у сім’ях опікунів та піклувальників, 13 – в прийомних сім’ях, 8 – у дитячих будинках сімейного типу, 3 – виховуються в інтернатних закладах, 1 дитина перебуває у центрі соціально-психологічної реабілітації в місті Шостка.

В Лебедині також функціонує 5 прийомних сімей та 1 дитячий будинок сімейного типу.

Підводячи підсумки обговорення, міський голова Олександр Бакликов наголосив, що кожна дитина в Лебедині повинна мати право на соціальну підтримку та захист, тож діяльність міської влади має бути спрямованою, в тому числі й на координацію зусиль установ та організацій міста щодо соціально-правового захисту дітей, запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, раннього соціального сирітства, виховання батьками дітей. Посилити контроль за прийомними сім’ями, дитячими будинками, сім’ями, що опинилися у складних життєвих обставинах.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *