Заклади освіти готуються до нового навчального року

Підготовка шкіл і дошкільних навчальних закладів міста Лебедина до нового навчального року розглядалася 15 червня ц.р. під час останнього засідання виконавчого комітету Лебединської міської ради. Основна увага при цьому була зосереджена на питаннях стану готовності навчальних закладів до стандартів початкової, базової та повної  загальної середньої освіти, підготовки до затвердження навчальних планів закладів освіти на 2016/2017 навчальний рік.

На початку червня місяця у всіх закладах освіти, за участю представників батьківських комітетів, пройшли загальні збори педагогічних колективів, на яких  заслухано звіти керівників про проведену роботу за рік, а також про основні завдання підготовки до наступного навчального року.

Загалом, для проведення ремонту у 2016 році з міського бюджету виділені кошти у розмірі 417,5 тис. грн., в т.ч. в ЗОШ №1 – 34,2 тис. грн., ЗОШ №3 – 24,1 тис. грн., ЗОШ №4 – 16,5 тис. грн., ЗОШ №5 – 61,0 тис. грн., ЗОШ №6 – 26,2 тис. грн., СШ №7 – 54,0 тис. грн., ДНЗ «Чайка» – 13,5 тис. грн., ДНЗ «Калинка» – 18,6 тис. грн., ДНЗ «Ромашка» – 18,4 тис. грн., ДНЗ «Казка» – 9,0 тис. грн., ДНЗ «Сосонка» – 7,5 тис. грн., вечірня школа – 2,5 тис. грн., ЦПО – 12,5 тис. грн. ДЮСШ – 2,0 тис. грн.

В усіх дошкільних навчальних закладах планується провести  ремонтні роботи на харчоблоках:  побілка стін та стелі, фарбування стін, підлоги та обладнання. Заплановано проведення косметичного ремонту приміщень, ремонт та фарбування ігрового обладнання на групових ігрових  ділянках та спортивних майданчиках.

Навчальні заклади також приступили до ремонтних робіт. Частково ремонтні роботи по ЗОШ розпочалися з 30.05.2016 року і будуть продовжені по завершенню роботи літніх відпочинкових таборів.У цьому питані стоять дуже важливі завдання: від ремонту дахів до внутрішніх туалетів.

4365

Зокрема, в усіх освітніх закладах міста заплановано проведення профілактичних робіт  по повірці систем опалення, водогону, водовідведення, електромереж. Комісією  по підготовці до нового навчального року та до опалювального періоду буде перевірено  технічне устаткування теплових мереж, будівель, споруд, підвалів, горищ, дверей, вікон, герметизації вводів та інженерних комунікацій. Планується провести утеплення теплових комунікацій та теплопунктів навчальних закладів міста. Відповідно до вимог розроблено температурні графіки роботи топкових в залежності від температурних умов.

 З метою забезпечення безперебійного функціонування закладів освіти в осінньо-зимовий період, комітетом з конкурсних торгів відділу освіти організовано проведення закупівлі теплової енергії та природного газу. Відповідно до приписів пожежної служби в закладах освіти, планується придбання та перезарядка вогнегасників.

З метою економії бюджетних коштів в загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних закладах міста запроваджуються енергозберігаючі технології. У 2016 році планується провести утеплення вікон та  дверей, заміну ламп розжарювання.

Протягом 2016-2017 року по відділу освіти сплановано роботу щодо забезпечення підручниками навчальних закладів міста.

Довідково: Сьогодні в місті налічується 5 дошкільних навчальних закладів,  розраховані на 781 місце. У 2015-2016 навчальному році у дошкільних  навчальних закладах міста виховується 957 дошкільників, що на 73 дитини менше у порівнянні з минулим навчальним роком. Послуги дошкільної освіти надаються у 40 групах: 9 для дітей віком до 3-х років, 31 для дітей віком від 3 до 6 років, у тому числі 2 перших класи при ДНЗ «Казка» та «Сосонка». В 3 дошкільних навчальних закладах «Калинка», «Ромашка», «Чайка»  працюють 3 групи компенсуючого типу  для дітей з вадами мови (логопедичні).

Дошкільною освітою в різних її формах охоплено 95% дошкільників. Діти п’ятирічного віку охоплені стовідсотково різними формами здобуття дошкільної освіти.

Для забезпечення потреби у здобутті дітьми загальної середньої освіти в місті  функціонує 5 шкіл І-ІІІ ступенів, 1 школа І-ІІ ступенів, 1 вечірня (змінна). За перспективною мережею у навчальних закладах буде навчатися 2472 учні, що на 38 дітей більше в порівнянні з минулим роком. Починаючи з грудня місяця в кожному навчальному закладі сплановано роботу щодо набору дітей 6 року життя до першого класу. У 2016-2017 навчальному році  до  перших класів планується набрати  241 дитину.

Виконкомом також розглянуті й інші питання та прийняті відповідні рішення. Зокрема, прийнято рішення про відзначення вчителів, які підготували переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад та конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН України; рішення щодо управління комунальною власністю; затвердження нового складу Громадської ради при виконавчому комітеті Лебединської міської ради; підтримані пропозиції фінуправління про внесення змін до міського бюджету м. Лебедина на 2016 рік.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *