Почесну відзнаку отримала в Києві ветеран журналістики з Лебедина

Напередодні Дня журналіста секретаріат Національної спілки журналістів України запросив до Києва  на урочистості переможців творчого конкурсу-2016.      

Серед номінантів особлива увага присутніх була прикута до сивочолої жінки, ветерана журналістики з Лебедина Івашини Валентини Вікторівни, ім’я якої  прозвучало на Хрещатику першим, а виступ переможниці конкурсу – нашої землячки зірвав шквал оплесків колег по перу і особливу повагу до ветерана журналістики.

Почесна відзнака Валентині Івашині за її книгу «Щоденник солдатської матері», яка побачила світ у 2015 р., цілком заслужена, бо своїм змістом  представлений на всеукраїнський конкурс незвичайний журналістський  твір торкнувся сердець не лише високопрофесійного  журі, а й   кожного з присутніх під час нагородження переможців.

До того ж цьогорічний червень співпав ще з кількома приємними подіями в житті ветерана праці, неперевершеної активістки, жінки полинової долі у нашому краї В.В.Івашини – це, насамперед, повернення живим і неушкодженим  з неоголошеної війни у  зоні АТО її сина Олександра, якого сивочола матуся  чекала рівно рік, місяць і 17 днів. А ще рівно 50 років виповнилося  з дня першого запису в   трудовій  книжці  Валентини Івашини, нині  відомої журналістки на всю Україну (06.06.1966 р.) в редакції лебединської районної газети «Будівник комунізму» (нині це «Життя Лебединщини») та 30-річчям  перебування в членстві НСЖУ.

Валентина Вікторівна Івашина – єдиний  представник-переможець всеукраїнського творчого конкурсу  серед журналістів  Сумщини.

Першими, хто привітав свою землячку, були колеги з лебединської міськрайонки «Життя Лебединщини» та члени громадських  організацій – жіночих клубів «Горлиця» міста і району, яким В.В.Івашина в свій час дала життя  і очолювала багато років, а нині є почесним президентом  цих   клубів.  Ми гордимося своєю колегою по громадській роботі, відомою журналісткою – за її незламність і жагу до життя, віру в краще майбутнє  в непростий для  всієї України період.

Олена Ященко, Тамара Прісіч

«Кращий матеріал про події на Сході» і «Журналіст року» – «найрезонансніші» номінації НСЖУ

СЛУЖБА ІНФОРМАЦII НСЖУ

«Ще з першого дня, коли провела сина на службу в армію, почала писати щоденник, обливаючись слізьми від інформації про події у зоні АТО…» Так написала у поданні на конкурс НСЖУ ветеран-газетяр Валентина Івашина із Сумщини. Її книжка «Щоденник солдатської матері» – добірка публіцистичних матеріалів та роздумів про війну на Сході стала однією з переможців у номінації «Кращий журналістський матеріал про події на сході України». «Багато в тій книзі було особистого, та я наважилася обнародувати все до дрібниць, аби залишити правдивий слід, насамперед, страждань однієї з десятків солдатських матерів…» – зазначає Валентина Івашина…

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *