Увага! Африканська чума свиней

З 2015 року епізоотична ситуація по африканській чумі свиней (АЧС) в Україні, зокрема і в Сумській області, залишається вкрай напруженою.

Для недопущення хвороби в місто Лебедин, ще в грудні 2015 року рішенням Лебединської протиепізоотичної комісії введені тимчасові обмеження на торгівлю живими свинями на ринках та подвірний забій свиней на території Лебединської міської ради, для реалізації продуктів їхнього забою. Введені обмеження – тимчасові та діятимуть до стабілізації епізоотичної ситуації в області.

Тож, будь-яка торгівля живими поросятами, що здійснюється на території міста Лебедина є незаконною. Відповідно до адміністративного законодавства України, на таких осіб будуть складатися протоколи про адміністративні правопорушення, а після їх розгляду – накладатиметься штраф.

Обмеження по торгівлі будуть зняті лише після відпрацювання всіх карантинних заходів.

Довідка. Африканська чума свиней (хвороба Монтгомері) – контагіозне вірусне захворювання свійських і диких свиней. Для людини вірус АЧС небезпеки не несе. Захворювання передається при прямому контакті хворих тварин і здорових, через продукти зі свинини, кліщами і механічно (транспортними засобами, при переміщенні людей і тварин). Вакцини від захворювання немає. Майже все поголів’я хворих свиней гине. Вірус знищується виключно нагріванням до високих температур.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *