ЗОВНІШНЯ ТОРГІВЛЯ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ ТОВАРАМИ У СІЧНІ – БЕРЕЗНІ 2016 РОКУ

За оперативними даними Головного управління статистики у Сумській області та за інформацією Держмитслужби України експортні відвантаження товарів підприємств та організацій області у січні – березні 2016 року становили 104 млн.дол. США, імпортні надходження – 89 млн.дол. США і скоротилися відповідно на 26% і 5% порівняно із січнем – березнем попереднього року.

Зовнішньоторговельні операції здійснювалися із партнерами з 86 країн світу. Найвагоміші експортні поставки були спрямовані до Російської Федерації, Німеччини, Румунії, Туреччини, Китаю, Білорусі, Італії, Індії; імпортні надходження – із Російської Федерації, США, Німеччини, Китаю, Італії, Гани, Польщі та Казахстану.

Експорт товарів до країн Європейського Союзу становив 35 млн.дол. або 34% від загального обсягу експорту та зменшився порівняно із січнем – березнем 2015р. на 2%. Імпорт із країн ЄС склав 32 млн.дол. або 36% від загального імпорту і скоротився на 36% проти січня – березня попереднього року.

Основу товарної структури зовнішньої торгівлі області складали механічні та електричні машини (22% – в експорті і 12% – в імпорті), готові харчові продукти (відповідно 20% і 18%), продукція хімічної та пов`язаних з нею галузей промисловості (14% і 16%).

Скорочення експортних відвантажень відбулося за рахунок зменшення поставок продуктів рослинного походження, хімічної продукції, механічних та електричних машин.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *