На порядку денному – питання охорони праці

Питання соціального захисту працівників, зайнятих на роботах з важкими і шкідливими умовами праці, розглядалися 16 травня ц.р. під час останньої апаратної наради у міського голови Олександра Бакликова.

На нараді були обговорені проблемні питання стану охорони праці, виробничого травматизму та заходів, що допоможуть поліпшити умови праці в місті. Увагу присутніх було також зосереджено на найбільш актуальних проблемах з охорони праці на виробництві, а також у соціально-культурній сфері; розглянуто важливі питання щодо безпечної життєдіяльності бюджетних закладів, безпечної експлуатації техніки та ін. 

Інформуючи присутніх, головний спеціаліст – експерт з умов праці управління праці та соціального захисту населення Юрій Гуща відзначив, що станом на 01.05.2016 року атестацію робочих місць за умовами праці завершено на 46 підприємствах, установах, організаціях та приватних підприємствах міста (в т.ч. в 12 шкільних та дошкільних закладах освіти міста).

З 46 підприємств, установ та організацій міста провели атестацію робочих місць за умовами праці 44 підприємства, установи та організації (100%), з 2814 працівників встановлено право на пільги та компенсації 757 працівникам, атестовано робочих місць та працівників з шкідливими та важкими умовами праці – 752 (94,8%), мають право на пільгове пенсійне забезпечення, отримують доплати – 335 працівників (100%), лікувально – профілактичне харчування – 164 працівника (100%), призначена скорочена тривалість робочого тижня – 113 працівникам із 135 (83,7%), отримують додаткову відпустку – з 356 робочих місць 334 працівники (93,8%), додаткову відпустку за особливий характер робіт – з 294 робочих місць 272 працівника (92,5%).

Окрім того, на нараді були розглянуті питання профілактики виробничого травматизму проведення перевірок та контрольних заходів.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *