У Лебедині відзначили Свято Перемоги

9 травня, з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, в Лебедині відбувся комплекс меморіальних заходів: урочистий мітинг та покладання квітів до Меморіалу Слави, братських могил воїнів, що загинули при визволенні нашого міста від нацистських окупантів.

Біля Меморіалу Слави відбувся загальноміський мітинг, в ході якого всі небайдужі містяни пом’янули воїнів-визволителів Лебедина від нацистських окупантів, згадали хвилиною мовчання тих героїв, що загинули за збереження територіальної цілісності та державного суверенітету України у зоні проведення антитерористичної операції, поклали квіти до вічного вогню меморіальної стели.

Традиційно, у пам’ятних заходах до дня Великої Перемоги в Лебедині взяли участь благочинний міста Лебедина і Лебединського району отець Лаврентій та протоієрей Роман, що відслужили поминальну літію за загиблими у Другій світовій війні.

Після Богослужіння, звертаючись до городян, отець Лаврентів зазначив:

– У сьогоднішній день, день Великої Перемоги, у серцях людей тісно переплетені журба і радість. Радість – від того, що 71 рік тому наші діди та батьки почули звістку про Перемогу, про те, що тій страшній війні – кінець. А сум – від того, що надзвичайно дорогою ціною дісталась та Перемога: мільйони життів поклала Україна на вівтар боротьби з фашистами, – зауважив благочинний.

[layerslider id=”144″]

Слово під час заходу мали й міський голова Олександр Бакликов та війський комісар Юрій Онопко.

Звертаючись до ветеранів, учасників бойових дій та громади, міський голова привітав усіх зі святом та зокрема виголосив: «Пам’ять про тих, чиє життя обгоріло у пеклі війни, ще довго буде нагадувати людству про неприпустимість повторення трагічних сторінок історії. На жаль, не всі усвідомлюють ці істини. І сьогодні знов на українській землі проливається кров її захисників, знов найкращі її сини виборюють право на свою свободу і незалежність. Проте я глибоко переконаний – українці вистоять, переможуть і житимуть у вільній, заможній демократичній державі. Адже захисники сучасної України – це нащадки славних воїнів Другої світової війни, які пам’ятають про подвиги своїх дідів і прадідів і надихаються їх героїзмом», – наголосив очильник міста.

3886

3889 3888

З нагоди свята, Олександр Бакликов відзначив грамотами і подяками учасників АТО, а також волонтерів, що підтримують українські Збройні Сили на Сході України.

Звернувся до лебединців й ветеран війни Олександр Кутковий та представник молоді міста – учениця ЗОШ №3 Ольга Снагощенко.

[layerslider id=”145″]

.

3897

3906

3908 3909

Урочистості 9 травня продовжували святкові концерти. Відбулись вони як біля Меморіалу Слави, де також можна було покуштувати солдатської каші та поспівати воєнних пісень.  Ще один концерт на городян чекав ввечері на Соборній площі, де разом з артистами нашого міського відділу культури, виступала й Заслужена артистка України Олена Білоконь, яка прибула на запрошення голови фракції ПП «Громадянська позиція» Олександра Андрєєва та міського голови, голови Лебединської міської організації ПП «Громадянська позиція» Олександра Бакликова.

Відзначили Свято Перемоги й у селах міської ради, де вранці 9 травня пройшли урочисті мітинги, а мешканці сіл Токарі та Куданівка згадали своїх односельців, що не повернулися з війни.

[layerslider id=”143″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *