Проведено перерахунок пенсії згідно нововведень!

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» з 1 травня поточного року Лебединським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України проведено перерахунки пенсій

В зв’язку зі зміною величини прожиткового мінімуму, відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» з 1 травня поточного року Лебединським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України проведено перерахунки пенсій 13284 пенсіонерам міста та району (або 89,5% від загальної кількості) із них 10926 особам, у яких розмір пенсії збільшився.

Виходячи з величини прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, 1130 грн., перераховано мінімальні розміри пенсій, надбавок, підвищень та визначено право на щомісячну державну адресну допомогу.

Перерахунок пенсій проведено в автоматичному режимі і він не потребував додаткових звернень громадян до Фонду. Пенсію у нових розмірах пенсіонери Лебединщини отримують, починаючи з 4 травня 2016 року.

Відповідно до норм чинного пенсійного законодавства протягом 2016 року перерахунки пенсій у зв’язку із збільшенням розміру прожиткового мінімуму будуть проводитись лише непрацюючим пенсіонерам. Тому у разі звільнення з роботи таким особам необхідно звернутись до Лебединського об’єднаного управління Пенсійного фонду України і їм буде перераховано пенсію з урахуванням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, який встановлений на дату звільнення з роботи.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *