Подвигу жити вічно!

Нелегке наше сьогодення не може заступити радості приходу весни, а разом з нею і Дня Перемоги. Цей день залишиться для нас завжди затьмареним від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги. Його наближували, як могли, люди, котрим було дуже нелегко в ті воєнні літа і яким найважче сьогодні. У довічному боргу наше покоління  перед  ветеранами війни, кому пощастило пройти через горнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги.

Напередодні Дня Перемоги, вшановуючи пам’ять героїв Другої світової війни, у бібліотечних закладах міста відбулися традиційні заходи, присвячені цій даті.

В бібліотеці №1 підготували та провели з учнями 6 та 8 класів ЗОШ№ 3 патріотичну годину «Вартові української землі», на якій поділилися спогадами про незабутній подвиг солдат, які ціною свого життя врятували світ від фашизму. Присутні мали змогу переглянути тематичну літературу на виставці-інсталяції «Роки війни-століття пам’яті». В урочистій тиші під кадри документальної хроніки звучали вірші, присвячені Дню Перемоги. Хвилююче та проникливо прозвучала пісня воєнних років «Темна ніч» у виконанні солістки МЦКД Олени Листопад.

3850

3852

На захід завітали учасники бойових дій в АТО: Заєць Олександр Григорович, Савченко Володимир Борисович, Усенко Володимир Миколайович, та волонтер Спічка Олександр Анатолійович , які з глибоким болем у душі  ділилися спогадами з учасниками зустрічі. Присутні  з великою цікавістю вислухали розповідь бійців та переглянули відео з місць військових дій, зняте волонтерами в зоні АТО.

Після заходу учні привітали вдома ветерана Другої світової війни Логвиненка Михайла Івановича з Днем Перемоги, який за станом здоров’я не зміг бути присутнім на зустрічі. Ветеран радо зустрів гостей та розповів дітям про нелегкий бойовий шлях військового льотчика.

В бібліотеках №2 та №3 для дітей молодшого та середнього шкільного віку відбулися година-реквієм «Немеркнуче світло великого подвигу» та урок  мужності «З далеких сторінок війни» – це лише маленька часточка великої данини пошани нині живучим та полеглим воїнам Другої світової.  Під час проведення заходів, в душевній розмові було відтворено спогади про ті страшні дні війни, урочисто звучали вірші Перемоги у виконанні юних декламаторів. Присутні мали змогу переглянути літературу воєнної тематики на книжкових виставках «Подвиг вічний і незабутній» та «Сторінки слави і безсмертя». Після заходів відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятників загиблим воїнам.

3853 3854

3855

Інформація бібліотечних закладів

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *