На порядку денному – питання відпочинку і оздоровлення дітей

Питання підготовки до оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2016 року розглядалися 10 травня під час останньої апаратної наради у міського голови Олександра Бакликова.

Інформуючи учасників наради про підготовчу роботу, начальник відділу освіти Володимир Доценко відзначив, що це питання перебуває на особливому контролі у відділі освіти. Значна увага приділяється питанням охорони життя та здоров’ю дітей, національно-патріотичному вихованню, організації змістовного відпочинку та безпечних умов дозвілля.

Зокрема, на сьогодні вже сформовано банк даних пільгових категорій, які бажають відпочити і оздоровитися в літній період. В першу чергу увага приділяється дітям «групи ризику», дітям, що виховуються у родинах, які опинилися у важких життєвих ситуаціях. Така категорія дітей буде 100% охоплена відпочинком та оздоровленням.

Старт відпочинково-оздоровчої кампанії запланований на 01 червня 2016 року. Планується створення 13 пришкільних відпочинкових та профільних таборів при загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах, де діти будуть відпочивати по 14 днів у три зміни.

Всього очікується, що в таких таборах відпочине 1285 учнів та 70% дітей пільгових категорій. Зокрема, 23 дітей-сиріт та дітей без батьківського піклування, 29 дітей-інвалідів, 480 дітей із малозабезпечених та багатодітних родин, 12 дітей, посчтраждалих від аварії на ЧАЕС, 320 талановитих та обдарованих дітей, 10 дітей вимушених переселенців, 20 дітей, батьки яких перебувають або загинули в АТО.

Під час відпочинку учнів у профільних та пришкільних таборах, для дітей буде забезпечено дворазове харчування із розрахунку 13 грн. 50 коп. на одну дитину. Всього, на оздоровчу кампанію передбачено 252,8 тис. грн., в т.ч. із міського бюджету – 117,9 тис. грн.

Окремо, за рахунок міського бюджету та субвенцій будуть придбані оздоровчі путівки для 45 дітей у позаміський табір наметового типу «Сузір’я», 24 путівки у табір «Вогник» (м.Ромни), 6 путівок у дитячий центр «Молода гвардія» (м.Одеса).

За результатами обговорення інформації, міський голова рекомендував звернути увагу керівників освітніх установ, де планується створення таборів, на питання оздоровлення дітей, які потребують соціальної уваги та підтримки. В тому числі, організувати роботу в особливому режимі з урахуванням збільшення часу перебування дітей на свіжому повітрі, денному відпочинку. Окрім того, на період оздоровчого періоду дитячі заклади мають бути забезпечені необхідними медичними препаратами.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *