В Лебедині триває будівництво ІІ-ї черги міської каналізації

На вулиці Сумській тривають роботи з будівництва каналізаційного колектора — стратегічно важливого для жителів цього мікрорайону об’єкта. Проект складний, пройшов від задуму до втілення великий, декількарічний відтинок часу, але після того, як колектор буде збудований, проблема каналізування каскаду багатоквартирних будинків по вулиці Сумській та провулку Верстатників, на вирішення якої жителі чекали десятиріччями, буде успішно вирішена.

Цього тижня, Лебединпромбуд ПАТ «Сумбуд» приступив до виконання одного із важливих етапів проекту – будівництво самопливної частини каналізаційного колектору та КНС по вул. Сумській.

Найвідповідальніша ділянка робіт, як відзначають в міському управлінні ЖКГ, – це район Скверу пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. Саме з цього місця починається будівництво колектора. Роботи виконуються відкритим способом, на глибині понад 5 метрів.

Після завершення проекту, загальна довжина нової гілки каналізації складатиме 1040 метрів, потужністю 117 кубічних метрів стоків на добу. На першому етапі проекту передбачається під’єднання до колектору 4-х будинків по вул. Сумській (№№ 100, 102, 104 та 106), у яких нараховується 155 квартир та проживає понад 550 осіб.

3723 3724

3727

Окрім того, що наявність каналізації значно покращить побутові умови мешканців, вона ще й дасть неаби-який екологічний ефект, оскільки стічні води із вказаних будинків одразу потраплятимуть у міську каналізацію, а не тектимуть вулицями міста в річку Вільшанку. Тому будівництво другої черги каналізації – це пріоритет для міста Лебедина.

Окремо, управління ЖКГ звертається до мешканців міста та просить вибачення за тимчасові незручності, що виникають в ході проведення будівельних робіт. На жаль, без обмеження дорожнього руху провести такі роботи не можливо.

 3726 3729

[layerslider id=”139″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *