В Лебедині приступають до будівництва ІІ-ї черги міської каналізації

Найближчими днями в Лебедині починаються роботи по будівництву самопливного каналізаційного колектору та КНС по вул. Сумській. Це так звана ІІ-га черга міської каналізації, що передбачає під’єднання каскаду багатоквартирних будинків по вулиці Сумській та в мікрорайоні Верстатників до існуючої каналізаційної мережі. Відповідну декларацію про початок робіт нещодавно отримали в управлінні ЖКГ.

Зараз тривають організаційні підготування до будівництва колектора і як тільки настануть сприятливі погодні умови, будівельники приступлять до його зведення, відзначає міський голова Олександр Бакликов.

Відповідно до проекту, загальна довжина нової гілки каналізації складатиме 1040 метрів, потужністю 117 кубічних метрів стоків на добу. На першому етапі проекту передбачається під’єднання до колектору 4-х будинків по вул. Сумській (№№ 100, 102, 104 та 106), у яких нараховується 155 квартир та проживає понад 550 осіб.

Окрім того, що наявність каналізації значно покращить побутові умови мешканців, вона ще й дасть неаби-який екологічний ефект, оскільки стічні води із вказаних будинків одразу потраплятимуть у міську каналізацію, а не тектимуть вулицями міста в річку Вільшанку. Тому будівництво другої черги каналізації – це пріоритет для міста Лебедина, підкреслюють в управлінні ЖКГ.

Виконавцем робіт із будівництва виступає Лебединпромбуд ПАТ «Сумбуд».

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *