Майстерність дитячих рук

15 березня ц.р. в Лебединському художньому музеї ім. Б.К. Руднєва відкрився вернісаж дитячої творчості. На виставці «Майстерність дитячих рук» презентовно, майже, 120 творів вихованців Лебединського Центру позашкільної освіти, віком від 9 до 16 років, а також роботи їхніх наставників.

Роботи представили юні вихованці гуртків бісероплетіння, початкового художнього моделювання, орігамі, квілінгу, тощо. Цікаво, що більшість творів в експозиції виставки за своєю тематикою та технікою виконання пов’язані з традиціями місцевого народного мистецтва. Автори з дитячою безпосередністю зображують сюжети на тему лебединської природи, народних звичаїв, обрядових дійств.

Із представлених на виставці робіт видно, що педагогічний колектив та вихованці Центру позашкільної освіти продовжують розвивати давні народні ремесла: розпис, вишивку, витинанку, бісероплетіння. Діти опановують і сучасні напрями декоративного мистецтва: квілінг, батик, паперова пластика, колаж.

3479

3480

Вели урочисте відкриття виставки – директор музею Алла Підвезько та куратор виставки – науковий співробітник музею Ювеналій Голод. Теплими словами відзначили роботи учасників: заступник міського голови Олена Кірєєва, директор ЦПО Алла Попова та попередній керівник закладу – Світлана Тонкошкур. Поділилися з присутніми своїми враженнями від виставки: директор Лебединської спеціальної школи-інтернат Анатолій Удод та  методист відділу освіти Микола Римар.

Виставка дитячих робіт, в стінах музею, діятиме до кінця квітня. Тож, у жителів та гостей міста є можливість детально познайомитися не тільки з її експозицію, а й дізнатися про техніку виконання багатьох робіт, що представлені глядачам.

3486

3481

Довідково: в експозиції представлені роботи вихованців 10 гуртків: образотворче мистецтво (кер. – Олена Верхова), бісероплетіння (кер. – Марина Поліщук), сувенірна діяльність (Леся Іщенко), початкове технічне моделювання (кер. – Наталія Коростіль), квілінг (кер. – Ольга Пронікова), оригамі (кер. – Марина Губенко), природа і фантазія (кер. – Наталія Омельченко), паперопластика (кер. – Наталія Товарнова), м’яка іграшка (кер. – Анна Корчменко) та судномодельний спорт (кер. – Сергій  Бухтіаров).

Виставка була підготовлена з метою підтримки і розвитку декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, виховання поваги до національної культурної спадщини, художньо-естетичного виховання і сприяння реалізації творчих задумів учнівської молоді.

 [layerslider id=”134″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *