Міська рада «за» приєднання до проекту електронного урядування iGov

29 лютого ц.р. під час пленарного засідання шостої сесії міської ради VII скликання відбулося урочисте підписання тристороннього меморандуму між Лебединською міською радою, Сумською обласною радою та громадською організацією «Технології проти корупції» про приєднання міста Лебедина до проекту – порталу адміністративних послуг iGov.org.ua.

На сесії, підписи під документом поставили: міський голова Олександр Бакликов та голова Сумської обласної ради Семен Салатенко.

Проект електронного урядування порталу iGov.org.ua дозволяє отримати понад 200 адміністративних послуг через мережу інтернет. В тому числі, громадяни можуть реєструвати своє майно, замовляти довідки на виготовлення документів, подавати заяви на отримання матеріальної допомоги, тощо. Розробила цей проект громадська організація «Технології проти корупції». В Україні він працює майже рік. Наше місто стало шостим в області, що запускає проект на місцевому рівні.

Координатор проекту Роман Жеган через Skype привітав лебединців із приєднанням до проекту та розповів, що за допомогою порталу iGov.org.ua жителі міста, як і інші українці можуть отримати безліч потрібних послуг не виходячи з дому. Проект вже сподобався людям. Тут можна подати заяву на отримання матеріальної допомоги, реєструвати своє майно та замовляти потрібні довідки. Працює портал як на Всеукраїнському так і на місцевих рівнях.

3399

Голова обласної ради Семен Салатенко, підсумовуючи результати підписання Меморандуму, назвав підписаний документ таким, що дозволить у найстисліші строки впровадити на території Лебедина роботу сервісів електронного урядування та електронної демократії. Важливо, що завдячуючи порталу державних послуг IGOV.ORG.UA (IGov), буде забезпечена прозорість у діяльності органів місцевого самоврядування з використанням мережі Інтернет. Буде втілено в життя якісно нові форми організації діяльності органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств, установ, організацій, поліпшить їх взаємодію з громадянами та суб’єктами господарювання.

Ще одним завданням проекту, на якому наголосив міський голова Олександр Бакликов, є боротьба із корупцією, підвищення ефективності роботи міської влади та, як наслідок, покращення якості та зручність надання адмінпослуг громадянам.

Також на сесії депутати розглянули 24 питання порядку денного. В тому числі вони взяли до відома звіт міського голови щодо здійснення державної регуляторної політики  виконавчим комітетом Лебединської  міської  ради, а також звіти міського фінансового управління про виконання міського бюджету м. Лебедина за 2015 рік та звіт про використання коштів цільового фонду міської ради за 2015 рік.

3396

Зокрема, начальник міського фінансового управління Людмила Чичина прозвітувала, що за підсумками 2015 року до міського бюджету м. Лебедин, враховуючи міжбюджетні трансферти, надійшло 128 млн. 104,3 тис.грн., що забезпечило виконання затвердженого планового річного показника з урахуванням змін в сумі 124 млн. 586,7 тис.грн. на 102,8%. Порівняно до минулого року (у співставних умовах) надходження зросли на 44 млн. 500,2 тис.грн., або на 53,2%.

За витратами бюджет виконаний на 99,7% або на 129 млн. 073,7 тис.грн, що на 43 млн. 577,8 тис.грн. більше за видатки минулого року. Видатки соціального спрямування (з врахуванням субвенції з державного бюджету) у порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшилися на 36 млн. 543,1 тис.грн. і склали 112 млн. 894,2 тис.грн., в тому числі по загальному фонду  направлено 110 млн. 675,2 тис.грн., що становить 91,6% від  витрат загального фонду. Із них направлено: на освіту – 35 млн. 200,1 тис.грн. (31,8%); соціальний захист та соціальне забезпечення – 71 млн. 704,5 тис.грн. (64,8%); культуру – 3 млн. 305,3 тис.грн. (3,0%); фізичну культуру і спорт – 465,2 тис.грн. (0,4%).

Звіт про використання коштів цільового фонду за 2015 рік затверджений в сумі 88 тис. 565,2 грн. по доходам та 77 тис. 817,5 грн. за видатками. Протягом року кошти використовувались на допомогу на лікування жителів міста, допомогу дитині-сироті, допомогу постраждалим від пожежі, тощо.

Затвердили депутати й звіт першого заступника міського голови Ольги Зікєєвої про виконання Програми економічного і соціального розвитку міста Лебедина за 2015 рік, прийняли рішення щодо обліку комунального майна.

Сесією затверджена Міська програма соціального захисту ветеранів війни та праці, інвалідів, малозабезпечених верств населення на 2016 рік. Обсяг фінансування по програмі складає 115 тис. 455 грн. Внесені зміни до Програм: Освіта м. Лебедина у 2012-2015 роках, Комплексної програми охорони навколишнього природного середовища м. Лебедина до 2015 року та на період 2016 року, Програми забезпечення населення м. Лебедина  якісною питною водою на 2006-2020 роки. Розглянута інформація про виконання Комплексної міської програми «Правопорядок на 2013-2015 роки» та програму розвитку  туризму в місті Лебедині на 2011 – 2015 роки.

Серед інших питань порядку денного, депутатами прийнято рішення «Про реформування друкованого засобу  масової інформації «Життя Лебединщини» та комунальної установи «Редакція Лебединської міськрайонної газети «Життя Лебединщини», співзасновником яких є Лебединська міська рада». Зокрема, відповідно до рішення, Лебединська міська рада виходить зі складу співзасновників друкованого засобу масової інформації «Життя Лебединщини» та комунальної установи «Редакція Лебединської міськрайонної газети «Життя Лебединщини» з перетворенням редакції членами її трудового колективу у суб’єкт господарювання із збереженням назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації. Рішення було прийнято відповідно до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», що набув чинності з 01 січня 2016 року.

Підтримані сесією проекти рішень земельного блоку питань, а також внесені зміни та доповнення до Регламенту роботи Лебединської  міської  ради VII скликання, прийняті інші рішення.

3402

Вже після розгляду питань порядку денного до своїх колег-депутатів та присутніх на сесії звернувся депутат від села Токарі Андрій Короткий, який повідомив про результати збору допомоги постраждалим від вибуху природного газу на вулиці Любарській та закликав депутатів провести аналогічну роботу в своїх округах, щоб допомогти постраждалим.

[layerslider id=”131″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *