Впевнена перемога дослідників-школярів з Лебедина

Юні науковці зі шкіл нашого міста взяли участь в обласному етапі конкурсу-захисту наукових робіт учнів-членів Малої академії наук України, що проходив у місті Суми. На нього з усієї області з’їхалися школярі, які написали наукові роботи і мали бажання їх захистити. 18 лютого змагалися математики, а на наступний день – історики, мовознавці, краєзнавці, знавці психології випробували власні сили. Учні Лебедина, переможці І (міського) етапу, демонстрували знання з фахових предметів та захищали наукові роботи.

Невтомна праця разом з науковими керівниками, заняття у міському товаристві учнів, відвідування обласного територіального відділення МАН принесли успіхи юним дослідникам. А теми їх робіт говорять самі за себе: «Втілення проблеми «Література і життя» у творах письменників ХХ століття», «Вишивка – невід’ємний атрибут побуту українців», «Козацьке містечко Межирич ХVІІ–ХVІІІ століття», «Архаїчна лексика у романі Пантелеймона Куліша «Чорна рада», «Особливості сприймання рекламної продукції підлітками», «Внесок династії Кричевських у розвиток української культури», «Концепт HEALTH на основі публіцистичного медичного дискурсу» – чи кожен дорослий зможе продемонструвати знання з цих питань.

Міське наукове товариство учнів спрямовує дослідницьку роботу школярів вже протягом трьох років. Якщо у 2014 році місто мало одну перемогу в обласному етапі, у 2015 – три, то цього року можна пишатися сімома учнями, які не лише здобули призові місця, а вперше посіли 2 перших, 3 других і 2 третіх місця. Тож вітаємо учениць ЗОШ №3 Людмилу Голуб (керівник Світлана Стрельник) та Ольгу Снагощенко (керівник Ольга Шиян) із першими місцями;  другі місця посли Анастасія Ниркова, ЗОШ №1  (керівник Наталія Логвиненко), Вадим Ліщина, СШ №7 (керівник Олена Звоновська), Анна Денисенко, СШ №7 (керівник Ольга Шиян); треті – Оксана Курлейко, ЗОШ №3 (керівник Людмила Ярошенко) та Інна Вельбой, СШ №7 (керівник Людмила Утка). Зазначимо, що Вадим Ліщина, хоча й посів друге місце з психології, але у своїй секції став найкращим.

3388

Обласний конкурс – лише один з етапів, його переможці будуть представляти Сумщину на всеукраїнському рівні. Тож побажаємо «малим академікам» та їх керівникам цьогорічних  успіхів у всеукраїнському та на наступний рік обласному етапах!

Відділ освіти

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *