До мови серцем пригорнись

Із тисяч мов, які існують на планеті, найдорожчою для кожного є його рідна мова. В ній – історична доля, духовна могутність та національна суть. З нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови бібліотеки міста провели  цікаві заходи, присвячені рідній – українській мові.

Тематична програма  під назвою “А мова наша чиста, співуча та барвиста” була проведена в Куданівському клубі бібліотекою №3. Спочатку присутні познайомилися з книжковою виставкою “Мова – душа народу” і прослухали бібліографічний огляд літератури на цю тему.  Свої таланти у виразному читанні віршів про українську мову продемонстрували Іван Білик, Саша та Сергій Шеколи, Іра Леоненко, Богдан Буцу, Анжела Горбачова. Ведуча заходу привітала присутніх зі святом і побажала ніколи не забувати рідної мови – одного з найцінніших надбань, які створили й залишили нам наші попередники.

В книгозбірнях міста №1 та №2 до Міжнародного дня рідної мови оформлено книжкові виставки «О мово моя, душа голосна України» та «Народу мова вікова», і проведено з юними користувачами такі масові заходи: тематична бесіда «Я-українка! Горджуся й радію, що рідною мовою я володію» та свято рідної мови «Щира, ніжна, вічна, крилата – мова моя материнська».

Інформація бібліотечних закладів

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *