Займаєшся репетиторством? Задекларуй доходи!

Стартувала кампанія зовнішнього незалежного оцінювання – 2016. Майбутні абітурієнти ще тільки реєструються, а завбачливі батьки вже активно шукають якнайкращих фахівців-педагогів для своїх дітей, щоб гідно підготувати їх до випробувань на знання.

Репетиторство на сьогодні та сфера, яка важко контролюється державою і залишається тільки сподіватися на сумлінність суб’єктів, які надають подібні послуги. Це стосується і якості знань, і безпосередньо їх громадянської позиції. Адже, більшість репетиторів доходи від такого різновиду викладацької діяльності не декларують. А заробіток від такого виду діяльності чималенький і становить близько 50-200 гривень за годину занять.

Не задекларовані доходи або так звані «доходи у конвертах» – це, перш за все, соціальна незахищеність самих репетиторів та втрати бюджету, який так гостро їх потребує. Адже за цим стоїть соціальна підтримка малозабезпечених верств населення, своєчасність у виплаті пенсій та стипендій, фінансування державних програм.

Фахівці ДФС Сумщини довіряють сумлінності жителів і запрошують задекларувати свої доходи, отримані у минулому році.

Тим більше, що відзвітувати можна не покидаючи житло або офіс – в електронному вигляді. Звіт можна надати і в паперовому вигляді.

Для того, щоб надіслати декларацію через Інтернет, необхідно лише отримати безкоштовний електронний ключ в Акредитованому центрі сертифікації ключів, що знаходиться у приміщенні Державної податкової інспекції у м. Сумах.

Щодо другого варіанту звітування, необхідно особисто відвідати Центри обслуговування платників при податкових інспекціях області й подати декларацію.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *