Оперативна інформація щодо захворюваності на грип та ГРВІ за третій тиждень 2016 року

Лебединське міськрайонне управління Головного управління Держсанепідслужби у Сумській області повідомляє, що показник захворюваності населення м.Лебедин на ГРВІ на кінець звітного тижня зріс і становить  107,5 на 10 тисяч населення ( проти 33,19 –  на минулому тижні) однак він нижче  порогового рівня на 27%, у Лебединському районі  – 81,6 на 10 тисяч населення (проти 25,57 –  на минулому тижні), що вище  порогового рівня на 25 %.

Станом на 21.01.2016 року загальна кількість захворілих в місті становить 282 особи, в т.ч.  дітей – 153 (54,2% від всіх захворілих), в Лебединському районі – 166 осіб, в т.ч.  дітей – 78 (47% від всіх захворілих).  

З числа захворілих у стаціонари госпіталізовано  27 осіб міста ( проти 13- на минулому тижні), з яких 7 випадків – грипоподібні захворювання,  8 – тяжкі ГРВІ, в т.ч. ускладнені  пневмоніями та 13 осіб району (проти 9 – на минулому тижні), з яких 2 випадки – грипоподібні захворювання та  3 – тяжкі ГРВІ, в т.ч. ускладнені  пневмоніями.

Офіційно повідомлено про 1 випадок смерті у м.Лебедин від ускладнень у вигляді пневмонії після тяжкого перебігу захворювання.

Органами виконавчої влади вживаються розмежувальні заходи щодо стабілізації захворюваності населення. Призупинено навчальний процес у всіх загальноосвітніх закладах міста та району.

Ще раз нагадуємо, що з метою профілактики грипу та ГРВІ необхідно: не відвідувати місця великого скупчення людей, користуватися оксоліновою маззю, їсти більше фруктів і овочів, а також частіше мити руки. Якщо ви вже захворіли, викликайте лікаря. У жодному разі не можна переносити хворобу на ногах, інакше ризик отримати ускладнення (найчастіше пневмонію) підвищується в кілька разів.

Лебединське міськрайонне управління Держсанепідслужби у Сумській області

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *