На порядку денному – квартирне питання

Тема першої апаратної наради при міському голові, у новому 2016 році, була присвячена питанням стану ведення Єдиного державного реєстру громадян, які потребують покращення житлових умов.

Станом на 01 січня 2016 року на квартирному обліку в Лебедині перебуває 349 сімей та громадян міста. Із них: 49 мають позачергове право на отримання жилих приміщень та 111 – першочергове право. Про це повідомила провідний спеціаліст відділу комунального майна і приватизації Ніна Павленко.

В минулому році 8 лебединських родин, що перебували на квартирній черзі отримали ордери на житло. Слід сказати, що такого масового розподілу житла наше місто не знало вже більше 10 років. Нагода видати таку кількість квартир з’явилася після того, як із будинку по вул. Леніна, 32 «а» була перенесена Станція юних техніків.

Всі щасливчики – лебединці, які вже не один рік стояли в квартирній черзі, і хто особливо потребував покращення житлових умов. Зокрема, житло нарешті отримали учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, родина учасника бойових дій на території Афганістану, 2 дітей-сиріт, багатодітна родина та родина із загальної черги. Також квартиру отримала родина загиблого в АТО.

Відповідно до діючого законодавства України, виконавчий комітет Лебединської міської ради веде облік громадян, що потребують покращення житлових умов. Зокрема, протягом 2015 року виконкомом були внесені зміни до 5-ти особових справ по квартирному обліку, знято з квартирного обліку 16 сімей, поставлено на квартирний облік 5 сімей. Включено до Єдиного державного реєстру 170 чоловік, передано державному реєстратору – 150 форм. Робота в цьому напрямку продовжується.

Слід відзначити, що відповідно до змін до Житлового кодексу України (ст. 42), які вступили в дію з 1 січня 2013 року, не мають права на отримання житла ті громадяни, які не внесені до єдиного державного реєстру осіб, які потребують поліпшення житлових умов.

Відзначаючи актуальність роботи виконкому щодо реалізації прав громадян на забезпечення житлом, насамперед, соціально незахищених верств, міський голова Олександр Бакликов акцентував увагу посадовців, на відповідальності та дотриманні норм діючого законодавства. Також він звернув увагу на питання постановки на квартирний облік учасників АТО.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *