Депутати ухвалили бюджет Лебедина на 2016 рік

22 грудня, під час 2-го пленарного засідання 2-ї сесії Лебединської міської ради, депутати прийняли бюджет Лебедина на 2016 рік. За відповідне рішення, присутні на сесії, депутати проголосували одноголосно.

«Бюджет міста відпрацьований усіма профільними структурами міської ради, депутатськими комісіями та був опублікований на офіційному сайті Лебединської міської ради ще 4-го грудня ц.р. Він збалансований і охоплює фінансування різних галузей міського господарства. Традиційно, як і минулі роки, бюджет міста-2016 є соціальним. В ньому враховано фінансування усіх соціальних програм, прийнятих раніше, у тому числі матеріальну підтримку пільгових категорій населення, надання допомоги для учасників АТО, які є мешканцями міста. Окрім того, на харчування учнів 1-4 класів та дітей пільгових категорій передбачено 1 млн. 033 тис. грн.», – зазначила начальник міського фінансового управління Людмила Чичина.

Кошти бюджету міста розподілені на різні галузі. У тому числі 36 млн. 142,2 тис. грн. заплановано на фінансування галузі освіти, 3 млн. 758,9 тис. грн. – на галузь культури, 2 млн. 207,5 тис. грн. на соціальний захист (окремо будуть обраховуються видатки на виконання державних програм соціального захисту), 553 тис. грн. на фінансування фізичної культури і спорту та 2 млн. 920 тис. грн. – на фінансування галузі ЖКГ та благоустрій. В бюджеті також передбачені видатки на реалізацію низки інвестиційних проектів, в тому числі – 512,5 тис. грн. на будівництво  самопливного каналізаційного колектора ІІ-ї  черги по вул. Сумській (повна вартість проекту  – понад 1 млн. грн.).

2962

2965

Обсяг доходної частини міського бюджету на 2016 рік обраховано в сумі 55 млн. 986,1 тис. грн., в т.ч. доходи загального фонду – 53 млн. 448,7 тис. грн. (в т.ч. офіційні трансферти – 23 млн. 098,6 тис. грн.), доходи спеціального фонду-  2 млн. 537,4 тис. грн. (в т.ч. бюджет розвитку – 100 тис. гривень). Прогнозні показники доходів загального фонду міського бюджету на 2016 рік (без трансфертів) в порівнянні з очікуваним виконанням 2015 року збільшуються на 2 млн. 433,5 тис. грн., або на 8,7 %, по спеціальному фонду зменшуються на 952,1 тис. грн. або на 27,3%. Обсяг видатків з міського бюджету визначений у сумі 53 млн. 036,2 тис. гривень.

Слід відзначити, що це перший випадок, коли міський бюджет був прийнятий раніше за Державний. І як відзначає Людмила Чичина, «ухвалений бюджет є стартовим, за необхідності зміни до нього вноситимуться на наступних сесіях міської ради».

Під час сесії депутати прийняли Програму соціально-економічного розвитку міста Лебедина на 2016 рік та внесли зміни до низки міських цільових програм. Зокрема, скориговані програми: Програми соціального захисту ветеранів війни та праці, інвалідів, малозабезпечених верств населення на 2015 рік, Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства м. Лебедина, інші.

2961

Підтримані сесією проекти рішень економічного та земельного блоків питань. В тому числі прийнято у комунальну власність квартиру, придбану для родини загиблого учасника АТО.

Серед інших питань, депутати затвердили: новий склад надзвичайної протиепізоотичної комісії при Лебединській міській раді, нову редакцію Статуту міського центру культури і дозвілля та внесли зміни до Положення про відділ культури і туризму.

Також, на сесії, міський голова Олександр Бакликов оголосив інформацію про створення в раді міжфракційної депутатської групи «За Лебедин», яку очолив депутат Дмитро Коваленко.

З наступаючим Новим роком депутатів привітали солісти міського відділу культури та туризму.

2969

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *