З 1 грудня 2015 року проведено перерахунок пенсій інвалідам ІІІ групи внаслідок загального захворювання, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2015 рік” з 1 вересня 2015 року було підвищено розмір прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність, з 949 грн. до 1074 грн. Ця величина є базою для багатьох пенсійних доплат.

Проте після вересневого підвищення розміру прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність, пенсію було підвищено не всім категоріям громадян. Деякі з них продовжували отримувати пенсію в розмірі 949,00 грн. Це сталося внаслідок фіксації їхніх виплат відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.03.2008 р. №265 “Деякі питання пенсійного забезпечення громадян”. Зокрема, на рівні нового розміру прожиткового мінімуму не підлягали перерахунку інваліди ІІІ групи загального захворювання, одержувачі соціальних пенсій, одержувачі пенсій при неповному стажі роботи, які були призначенні з врахуванням щомісячної адресної допомоги в сумі, що не вистачає до 949 грн.

18 листопада 2015 року Кабінет Міністрів України вніс зміни в вище зазначену постанову й забезпечив пенсійні виплати інвалідам ІІІ групи внаслідок загального захворювання та виплату державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Відтепер зазначені категорії громадян (а їх по управлінню в м. Лебедині та Лебединському районі перебуває на обліку 616 осіб) отримуватимуть пенсійні виплати не нижче рівня прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність  – 1074 грн.

Перерахунок пенсії інвалідам ІІІ групи та інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам в новому розмірі проведено в автоматичному режимі з 1 грудня 2015 року.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *