Даруйте, друзі доброту

3 грудня українське суспільство разом зі світовим співтовариством відзначає Міжнародний день інвалідів. Чисельність інвалідів в нашій державі становить 2,7 млн. осіб, що становить 4% населення країни.

Сьогодні ми тільки й чуємо такі слова, як “толерантнісь”, “рівні можливості”… Проте більшість людей в наш час ставиться до людей з обмеженими можливостями з насторогою, страхом, навіть вороже.  Існує величезна прірва між тим, на що ці люди здатні в житті, і тією роллю, яку їм підготувало суспільство.       

Конвенція ООН з прав людини сьогодні трактує інвалідність вже не як якусь проблемність, а як особливість людства.

Бібліотечні заклади міста постійно проводять різноманітні заходи на тему доброти, духовності, толерантності;обслуговують інвалідів як в приміщенні книгозбірні так і вдома. Місія бібліотек – уважне ставлення до кожного інваліда як до особистості; надання допомоги у виборі інформації, інтеграції у суспільство.

До Дня інвалідів  працівники бібліотеки №1 провели годину доброти «Давайте жити дружно» з інвалідами – підопічними КУСОР психо-неврологічного інтернату. Зустріч організувала працівник закладу психолог Наталія Міщенко.

Присутні уважно вислухали лекцію бібліотекаря Надії Нестеренко на тему дружби та толерантності, а потім поспілкувалися та висловили свої думки з приводу почутого. Бібліотекарі подарували  книгозбірні  інтернату книги та журнали, а присутніх почастували солодощами.

Працівники бібліотеки №2 запросили своїх користувачів на годину духовності «Хай не міліє доброти криниця» присвячену Міжнародному дню інвалідів.

В бібліотеці №3 з читачами пройшла година  спілкування «Ти у світі не один», на якій обговорили проблеми життя інвалідів в сучасному світі.

Інвалідність – не вирок, і все залежить не від погляду суспільства на проблему, а від активності, бажань та можливостей самої людини.

 2706

Інформація бібліотечних закладів

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *