На порядку денному – робота міського маршрутного транспорту

На черговій апаратній нараді, що відбулася 09 листопада ц.р. начальник відділу торгівлі, побутового обслуговування та захисту прав споживачів Олексій Харченко проінформував присутніх про роботу міського маршрутного транспорту та його готовність до перевезення пасажирів у зимовий період.

Зокрема, ним відзначено, що перевезення пасажирів у Лебедині здійснюють 8 приватних підприємців за 14 маршрутами. Забезпечують маршрути 27 одиниць транспорту. Із них: 10 газелі,  3 автобуси «ПАЗ», 8 –  РУТИ, 6 БАЗ 154. Перевізники також мають 6 резервних машин.

Слід  зазначити, що з початку 2015 року перевізники оновили свій автопарк на 3 більш комфортабельні  БАЗ 154 («дельфіни»). Пасажиромістність маршруток збільшилася на 18 посадочних місць.

За 10 місяців 2015 року в місті проведено конкурс за 5-ти маршрутами. Зокрема, маршрути: №3 «Центр – вул. Кобижча», №4 «вул. Сумська – центр – Радянське лісництво», №10 «Черемушки – центр –  ВПУ-34», №17 «Черемушки – Лебединське лісництво через вул. Ново построєну», №8 «вул. Сумська – центр -ЦРБ-  вул. Кобижча».

Відповідно до наданих приватними перевізниками заяв та  розрахунків виконавчим комітетом у 2015 році було проаналізовано та погоджено зміну тарифу на перевезення з 2,50 грн. на 3,00 грн. Разом з цим, протягом навчального року для дітей віком від 6 до 14 років встановлений пільговий тариф у розмірі 2,00 грн. (відповідно до п.159 Постанови Кабінету Міністрів України від 26.09.07 р. № 1184 «Про внесення змін до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту»).

Згідно з рішенням виконавчого комітету № 196 від 18.09.2015 року, з 1 жовтня до 31 грудня 2015 року включно, збільшено норматив перевезення пільгової категорії пасажирів на один рейс до 2 чоловік. За перевезення пільговиків приватним перевізникам нараховані 276,5 тис. грн. компенсації (профінансовано 231,3 тис. грн.).

Для моніторингу дотримання перевізниками графіків руху, відділом торгівлі проведено 4 перевірки, під час яких відстежено роботу 376 рейсів. Виявлені недоліки в роботі були усунені перевізниками. Загалом, в Лебедині щоденно здійснюється 320 рейсів у літні місяці та 340 рейсів в осінньо-зимовий період.

З метою оптимізації існуючої транспортної мережі та приведення обсягів руху пасажирського автотранспорту відповідно до потреб населення, проведено коригування маршрутів № 8 «вул.Сумська – центр – ЦРБ – вул. Кобижча» та  № 22  «Черемушки – центр – ВПУ -34 – центр –  вул. Сумська – вул. Кобижча (магазин «Околиця»)» по вулицях Пушкіна, Кобижча, Безимівка, Руднєва, Чернишевського, Русіянова  та пл. Зуєва.

Під час обговорення роботи транспортної галузі та її подальшого розвитку, міський голова Олександр Бакликов наголосив на необхідності дотримуватися нормативу перевезення пільговиків та доручив у найкоротші терміни здійснити ревізію наявності графіків руху маршрутів на кінцевих зупинках та поновити їх, в разі необхідності.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *