Вода в мікрорайоні Черемушки – придатна для вживання

Вода, що тече із кранів квартир у мікрорайоні Черемушки – абсолютно придатна для використання та приготуванні їжі. Це відзначають у комунальному підприємстві «Водоканал», спираючись на останні дослідження Лебединського міськрайонного відділу ДУ «Сумський обласний лабораторний центр», проведених 21 жовтня 2015 року.

Як відомо, Лебединський КП «Водоканал» займається водопостачанням і водовідведенням. «Лебединці п’ють воду із артезіанських джерел. Вода піднімається з водного горизонту, знезаражується й постачається городянам. А її якість відповідає санітарним правилам і нормам”, – наголошують у водоканалі. 

Слід також відзначити, що у серпні та вересні до якості води у Черемушках були обґрунтовані претензії. Тоді, планові проби показали наявність бактеріологічного забруднення.

Одразу ж, з метою дотримання санітарно-епідеміологічного благополуччя та покращення якості питної води, підприємством було впроваджено комплекс заходів, що передбачав 6 етапів хлорування, які були проведені 6 і 25 серпня, 11 і 23 вересня та 15 і 23 жовтня ц.р. Хлорування проводилося, як водонапірної башти, так і усієї мережі водогону.

Вже перші 4 бактеріологічні дослідження, що проведені 21 жовтня показали відповідність води в мікрорайоні «Череамушки» Державним санітарним правилам і нормам № 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

У зв’язку з цим КП «Водоканал» повідомляє про відповідність якості та безпечності питної води у Лебедині – нормативним показникам. В системі також здійснюється контроль якості води. Проводиться аналіз води за основними показниками  (колірність, каламутність, запах, присмак, водневий показник рh, залишковий вільний хлор, окиснюваність, аміак, наявність нітратів, нітритів, заліза тощо) та санітарно-мікробіологічні дослідження.

Проведення планового контролю, що проходять у контрольних точках мережі водопостачання – це обов’язкова послуга, що входить до складу тарифу та жодним чином не оплачується окремо.

Тож, КП «Водоканал» наголошує, що лебединці не повинні хвилюватися, адже підприємство відстежує та постійно контролює показники якості питної води. Нині вона безпечна в епідеміологічному відношенні, нешкідлива за хімічним складом та має сприятливі органолептичні властивості. Тож, приводу для занепокоєнь про якість водопровідної води немає.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *