Чарівні звуки рояля

26 жовтня 2015 року у залі дитячої школи мистецтв відбулася всіма музикантами міста жадана зустріч із земляком, піаністом, лауреатом багатьох міжнародних конкурсів Павлом Криштопом.

Не зважаючи на погану погоду, в залі школи вільних місць не було. А коли чутливі пальці піаніста торкнулися клавіш рояля – запанувала неймовірно зачарована атмосфера – тепла і добра. В звуках рояля танцювали, плакали та завмирали хвилини, а слухачі й не відчули, як промайнуло більше години – час, який хотілося б продовжити як мінімум ще на стільки ж.

У програмі концерту Павла Криштопа звучали твори зарубіжних, російських, українських композиторів, а також власні перекладення відомих вокальних творів Сергія Рахманінова.

Цікавим був один епізод з концерту, коли почав звучати твір французького композитора Габріеля Форе «Реквієм». Природа, підслухавши за вікном цю неперевершену гру, відгукнулася зливою, градом та вітром саме в найбільш напружений кульмінаційний момент, а далі все стихло – і в музиці, і в природі.

Вже прозвучав останній акорд останнього твору, а залишати зал не хотілося. Та втішало те, що Павло Криштоп – справжній патріот своєї маленької батьківщини – Лебедина і ми всі знаємо, що Він повернеться знову, з новою програмою, цікавими враженнями і все це щиро та невимушено подарує нам – всім тим, хто небайдужий до музики та його творчості!

Лебединська дитяча школа мистецтв

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *