За даними Головного управління статистики у Сумській області у січні–вересні 2015р. в області вироблено м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій вазі) 43,9 тис.т, молока – 323,1 тис.т, яєць – 329,9 млн.шт. Порівняно з аналогічним періодом 2014р. обсяги виробництва молока, яєць та м’яса складають 97,9%, 93,6% та 93,4% відповідно.
У сільськогосподарських підприємствах виробництво молока збільшено на 4,8%. Обсяги виробництва м’яса та яєць до січня–вересня 2014р. складають 87,0% та 85,6% відповідно.
Перевищили рівень січня–вересня 2014р. по виробництву м’яса сільськогосподарські підприємства (крім малих) у семи районах області, з них найсуттєвіше – Глухівському (на 27,7%), Кролевецькому (на 17,7%), Охтирському (на 12,6%). Виробництво молока збільшилося у 12 районах, а найсуттєвіше – у сільгосппідприємствах Глухівського (на 25,5%), Тростянецького (на 16,0%), Буринського (на 15,3%), Охтирського (на 12,9%).
В області за січень–вересень 2015р. у порівнянні з січнем–вереснем 2014р. у сільгосппідприємствах (крім малих) середній надій молока від однієї корови, у розрахунку на середнє поголів’я корів молочного стада, збільшився на 271 кг (на 7,5%) і становить 3892 кг. Найвищі надої отримали підприємства Великописарівського (4750 кг), Тростянецького (4559 кг), Сумського (4541 кг), Липоводолинського (4284 кг) районів.