Свято, що єднає країну: в Лебедині відзначили День захисника України

Разом зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та Днем українського козацтва, лебединці з усією країною, відзначають День захисника України. Це свято не тільки народне і релігійне, а й національне. Воно єднає країну, закликає усіх до згуртованості перед сучасними викликами та загрозами.

Адже, коли на східних теренах України точиться боротьба за незалежність і суверенітет держави, українці мають бути гідними спадкоємцями духовних цінностей та продовжувачами багатих традицій і славних справ предків. Тож, 13 жовтня до пам’ятника Героям Небесної Сотні та Героїв АТО прийшло багато городян, щоб засвідчити нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України.

«Очевидно, що Захисники України – це не лише військовослужбовці. Сьогодні, на захист власної землі постав весь народ України», – зауважив міський голова Анатолій Троян. «Тому захисники – це всі українці, всі небайдужі, свідомі громадяни, які працею, сумлінною професійною діяльністю, волонтерською роботою забезпечують економічний, гуманітарний, інформаційний захист держави. Всі, хто вболіває за її долю, подальше майбутнє й працює на її благо та розвиток, допомагає бійцям на Сході, опікується родинами військовослужбовців та загиблих Героїв тут, на місцях», відзначив очільник міста.

День захисника України – це також привід згадати наших полеглих Героїв: Богдана Брисенка, Олександра Несторенка, Сергія Мякотіна та Сергія Чередайка. Їхнє життя стало прикладом служіння державі, а їхня смерть – символом нескореності українського народу.

2079

Звернулися до громади Лебедина й представники районної влади та військовий комісар Лебединсько-Липоводолинського об’єднаного комісаріату Юрій Онопко. Ними наголошено, що сьогодні ми вшановуємо відданих патріотів та оборонців рідної землі, усіх, хто відстоював свободу та незалежність України, хто перейняв героїчну естафету від попередніх поколінь і нині береже мир та спокій Української держави.

За вагомий особистий внесок у патріотичне виховання жителів міста Лебедина, будівництво пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та загиблим воїнам-лебединцям, міський голова Анатолій Троян відзначив Почесною грамотою – архітектора Михайла Подоліна.

2083

2085

Українськими піснями привітали лебединців артисти міського відділу культури.

Мітинг завершився хвилиною мовчання в пам’ять про загиблих Героїв та покладанням квітів до пам’ятника.

2088

2090

[layerslider id=”97″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *