Ветеранів з Лебедина нагородили медалями

До Дня захисника України, який цього року вперше відзначається 14 жовтня, міський голова Анатолій Троян привітав ветеранів та вручив їм відзнаки Президента України – медалі «70 років визволення України від німецько-фашистських загарбників».

Анатолій Троян підкреслив, що для нього є почесною місією вручення нагород учасникам бойових дій, інвалідам війни, які безпосередньо брали участь у бойових діях під час Другої світової війни.

Всього в Лебедині живе 70 ветеранів, що звільняли Україну. Це люди поважного вже віку, багато хто з них залишився самотнім, прикутим до ліжка, і часто допомогу їм надають соціальні працівники центру соціального обслуговування. Тож, міський голова особисто відвідав ветеранів вдома та вручив їм медалі з іменними посвідченнями.

9 жовтня міський голова побував у Михайла Івахна, Василя Кищика, Михайла Коростіля, Володимира Клисенка та Михайла Чегринця. Спілкуючись з ветеранами та їхніми близькими, Анатолій Троян відзначив, що лебединці вдячні їм за ваш подвиг. «Ми розуміємо, наскільки вам складно сьогодні, і міська влада завжди готова вам допомагати, піклуватися про вас, зустрічатися з вами».

Він також зауважив, що саме останні півтора року ми починаємо по-справжньому розуміти і цінувати незалежність нашої країни. «Ми ніколи не думали, що війна повернеться на нашу землю. За незалежність гинуть найкращі патріоти України. А тисячі людей допомагають нашим бійцям. Хто чим може. Наше основне завдання – повернути мир на нашу землю», – сказав очільник міста.

 «Я дякую Вам за вашу життєву стійкість, дух. У свій час Ви показали всім, як треба перемагати, і сьогодні молоде покоління, виховане Вашим прикладом, боронить нашу країну від ворогу», сказав міський голова Лебедина, звертаючись до ветеранів.

 2064

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *