ЦІНОВА СИТУАЦІЯ НА СПОЖИВЧОМУ РИНКУ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ У ВЕРЕСНІ 2015 РОКУ

Головне управління статистики у Сумській області повідомляє: у вересні 2015р. індекс споживчих цін (ІСЦ) по області становив 101,7%, по Україні – 102,3%.

На споживчому ринку області у вересні 2015р. індекс цін на продукти харчування та безалкогольні напої склав 101,2%. Серед продуктів харчування на 7,4% подорожчали овочі. На 3,2-0,8% зросли ціни на фрукти, молоко, сир та яйця, олію та жири, м’ясо та м’ясопродукти. Разом з цим на 2,3-0,6% подешевшали продукти переробки зернових, риба та продукти з риби, цукор, джем, мед, шоколад та кондитерські вироби з цукру.

На споживчому ринку непродовольчих товарів та послуг спостерігалось коливання цін. Упродовж вересня дещо зменшились ціни (тарифи) на транспорт у цілому, зокрема знизилась вартість проїзду в залізничному пасажирському транспорті, подешевшали автомобілі, паливо та мастила.

Разом з цим помітно (на 24,9%) зросли тарифи на електроенергію, підвищились ціни на одяг і взуття, домашній текстиль, побутову техніку, збільшилась вартість навчання у вищих та середніх навчальних закладах.

Ціни на комунальні послуги залишились без змін.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *