Жительці Лебедина присвоєно звання «Мати-героїня»

Шанування матері – один з найсвятіших обов’язків людини і неоплатних боргів дітей. А ще людство і держава здавна шанують матерів, котрі народили, виростили та виховали не одну, дві, три, чотири, а п’ять та більше дітей. І серед високих державних відзнак найпочеснішою нагородою є звання Мати-героїня. Такої нагороди удостоєні шістдесят жінок з міста Лебедина, останньою з яких – Оксана Михайлівна Сядриста.

9 жовтня міський голова Анатолій Троян вручаючи Оксані Михайлівні відзнаку, привітав її з отриманням звання, подякував за особистий внесок у вихованні дітей в сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

«Кожне місто має свої багатства, наш скарб – подарований вами і такими жінками, як Ви. Діти це той наш здобуток, яким ми пишаємося. І сьогодні я вклоняюся кожній матері, яка виховує дітей в цей нелегкий час, яка розуміє, що наша нація повинна мати високоосвічених людей, які стануть основою для нашої держави», відзначив очільник міста.

Такими жінками з великої літери, як Оксана Михайлівна, можна лише захоплюватись, адже попри нелегкий життєвий шлях, вона змогла не тільки народити, а й належно виховати шістьох дітей.

Народилася Оксана Сядриста на Харківщині, у 1972 році. Після десятирічної школи та профтехучилища, вона працювала в місті Харкові на підприємствах легкої промисловості. Тривалий час жінка пропрацювала у дослідному товаристві по догляду за тваринами, після чого – переїхала до Лебедина, де працює у комунальному підприємстві «Комбінат благоустрою» та здійснює догляд за 2 пристарілими людьми.

У Оксани Михайлівни дуже дружня родина, що завжди її підтримує. Так і цього дня біля неї були її чоловік, шестеро дітей та один онук.

Бажаючи Оксані Михайлівні міцного здоров’я, миру, добра та благополуччя, міський голова підкреслив, що звання матері найбільш важливе серед усіх інших професій. Адже незважаючи на нелегкі будні, недоспані ночі, мати дає дорогу в життя майбутньому нашої нації.

2062

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *