Анатолій Троян: турбота про учасників АТО – наше спільне завдання

До сьогодні на східних кордонах нашої держави найкращі її сини захищають цілісність України та її право на визначення власного шляху розвитку. Серед них і наші земляки – лебединці, які чесно і добросовісно виконують свій обов’язок в зоні АТО, забезпечуючи для нас спокій та мирне життя і роблять значний вклад у боротьбу щодо захисту територіальної цілісності нашої держави.

Після демобілізації, вони повертаються до дому, де їх тепло зустрічають лебединці. Одним із останніх до нас повернувся командир мінометного розрахунку батальйону «Горинь» Богдан Гримайло, що проходив військову службу у Донецькій області на Дебальцевському напрямку.

8 жовтня із Богданом зустрівся міський голова Анатолій Троян. Міський голова був радий зустріти солдата, який мужньо і відважно захищав нашу Україну, і найголовніше живим і здоровим повернувся додому. Він побажав хлопцеві міцного здоров’я, успіхів, сили… Анатолій Троян підмітив, що нашій країні потрібно побільше таких людей, які не занепадають духом і готові дальше виконувати свої військові зобов’язання й у вірі та правді боронити наші землі.

У дружній бесіді, в якій також брали участь волонтери Віктор Єфросінін та Олександр Коростіль, міський голова з Богданом Гримайлом обговорили всі питання, що сьогодні непокоять атовців. Анатолій Троян запевнив, що всі проблеми будуть вирішуватися в першу чергу і всі підняті питання будуть взяті під його особистий контроль. Очільник міста відмітив важливість підтримки тих військових, що зараз демобілізовуються, аби ніхто не залишився без уваги, всі учасники АТО мають можливість вільно поспілкуватися з керівництвом міста та озвучити свої проблеми.

Розмова вийшла, дійсно, щирою. Богдан Гримайло разом з волонтерами розповідали про згуртованість і справжній патріотизм бійців в зоні АТО, про щоденне життя на передовій та місцевих жителів, які стали їхніми товаришами. Нелегко Богдану було згадувати миті, коли велися обстріли, але невидимий захист був над нашими військовими, тож, попри численні обстріли та постійні провокації противника, вдавалося не тільки тримати оборону, а й дати гідну відсіч агресору.

Найтяжчим періодом, як розповідає Богдан, і для нього, і його товаришів – була зима. Тоді дуже гостро стояла потреба у твердому паливі, одязі, «буржуйках» і продуктах харчування. Всім цим забезпечували військових волонтери із різних куточків України, в тому числі, і з нашого Лебедина. У найважчий для батальйону час волонтери Олександр Коростіль та Віктор Єфросінін привезли вкрай необхідну допомогу – дрова та продукти харчування, за що бійці батальйону їм безмежно вдячні. Особливу подяку бійці батальйону висловлюють Зеленському М.О., Коваленку С.М., Коваленку І.С., Гуріну І.М., Шапошникову В.Г., Дятленку О.А., Безуглому М.С., Корнієнку А.В., Жданову Є.А., Гулаку О.А., Журахівському Д.В., Подольку С.В., Козубенку А.М., Кірдіщевій Л.М., Стеблянку С.М., Короткому В.В., Лук’яненку С.М., Древалю С.М., Марченку І.В., Харченку Г.В,.  Павленку Н.М., Дулічу О.М., Лихіцькому В.В., Фурдилову Ю.В., Бойку Л.М., Чалому В.Г., Марченку О.М., Дементєєнко А.М., Шудрику В.М., Сіробабі С.В., Зимогляду М.М., Будніку І.М., Онайку А.В., Кіріченку А.К.  та всім лебединцям, хто весь цей час підтримував військових, збираючи для них допомогу та доставляючи її в зону АТО.

Сильну підтримку відзначив Богдан і з боку міської влади Лебедина. Зокрема, як він згадує, несподіваною була зустріч на передовій з міським головою Анатолієм Трояном, який разом з волонтерами привіз чергову допомогу військовослужбовцям.

Не менш важливою, ніж матеріальна допомога, була тоді і моральна підтримка від земляків. Багато в чому, завдяки цій підтримці вдалося вистояти у найважчі періоди війни. Оптимізму і віри додавали і численні дитячі листи і малюнки від лебединських дітей, які привозили на передову волонтери. Така підтримка для військових дуже важлива. Адже вона додає віри в перемогу. А перемога дуже потрібна нашій країні.

Сьогодні в Лебедині вже більше 90 військовослужбовців, які повернулися із зони АТО, і як відзначає міський голова Анатолій Троян, зрозуміло, що головне слово подяки їм має сказати держава, забезпечивши належний соціальний захист, але багато чого може зробити і місто для своїх героїв. Зокрема, сьогодні триває процес виділення земельних ділянок для воїнів АТО, завершується забезпечення родин-атовців дровами, за рахунок місцевого бюджету таким родинам встановлені пільги на оплату комунальних послуг, в місті розробляється Порядок про надання матеріальної допомоги воїнам АТО, сім’ям загиблих, поранених та мобілізованих військовослужбовців за рахунок коштів міського бюджету.

Наші герої та їх родини повинні відчувати підтримку та небайдужість до себе земляків. Тому зараз, як ніколи, ми маємо об’єднати всі наші зусилля, щоб допомогти героїчним оборонцям нашої держави, підкреслив міський голова.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *